onsdag, februari 10, 2010

Yttrande och tryckfrihet?

"Nationaldemokrater hade bokbord på Värmdö gymnasium på tisdagen. När de skulle lämna skolan uppstod ett större bråk mellan föreläsarna, elever på skolan och vänsterextremister som kommit till platsen."

Rubrik i DN idag!  Nå,många uttalar sig i saken och somliga går till fysiskt angrepp  i det här fallet AFA. (Som vanligt,vem annars?)


Rektorn har följt lagen och eftersom kommunister ALLTID i alla år har varit välkomna så är det enda logiska att även högerextrema får komma och saluföra sig. De ska motarbetas med argument och sakliga diskussioner. I en demokrati så måste dessa regler gälla.  Jag minns bokförläggare  Hägglund när han gav ut Hitlers Mein kamf ,då blev det liv i luckan. Han hävdade då det enda sunda, man måste läsa fiendens uppfattningar för att kunna argumentera mot dem.
När KPML r gav ut Stalin i bokform så sa ingen ett dyft. I vissas ögon råder det stor skillnad mellan hur man dödar sina offer och argumenterar för detta.
30 miljoner offer i Sibirien betyder för dessa ingenting. Hitler med sina gaskamrar är däremot värre. Ser man på det här så är det bara skillnad på metod för att döda! De döda talar icke!


Vår tryck och yttrandefrihet ska vi värna om, även de mest avskyvärda åsikter ska inte med våld undertryckas (Om de inte strider mot vår lag).



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate