onsdag, februari 24, 2010

Rasismens fula tryne!

All rasism är avskyvärd!
I Malmö sitter det ett kommunalråd vid namn Ilmar Reepalu ,stark sosseman med något grumliga uttalanden om judar. ” Det har inte förekommit några attacker mot judar, och om judar här vill flytta till Israel är det ingen angelägenhet för Malmö”!
Polisens uppgifter är annorlunda och den som hade ögonen med sig förra året kunde i demonstrationen mot Israels tennislandslag se judehatet. De som förstår arabiska hörde rena rama antisemitismen ropas i tåget. Denna demonstration där vänstern går hand i hand med Hamas-anhängare och andra med minst sagt grumliga åsikter.  Jag minns hur polisen i veckor fick hårdbevaka synagogan i Malmö efter bombhot. Samma sak med det judiska  centret där även dagis för judiska barn finnes.  Reepalu varken  ser eller hör!
Nu kan för den delen ordet rasist användes på allehanda sätt. När jag behandlade alla lika på ett av stadens härbärgen så kom ofta påhoppet ” do vara rasist”! De från andra länder kunde inte förstå att regler gäller lika för alla. Trist!
I Afrika på sina ställen så uppstår en ny sorts åtskillnadspolitik. Vita förlorar sina rättigheter som medborgare och tillika sina ägodelar. I  Zimbabwe tar president Mugabe ”lagen” till hjälp för att slutgiltigt plundra vita medborgare. Hans lag är ej tagen av deras parlament men han har bestämt att lagen ska gälla . Påminner väldigt mycket om vad Hitler gjorde mot judarna i Tyskland på trettiotalet.
I SydAfrika börjar likande tankegångar födas bland nationella ANC-anhängare. Pendeln slår alltså åt andra hållet nu. En form av svart rasism växer fram lika vidrig som den vita åtskillnadspolitiken tidigare.
Man kan tycka att människan borde lära av tidigare misstag men så är ej fallet , tyvärr! Reepalu är en valtaktiker och hans förhållningssätt är bara därför att han vill ligga bra till bland den stora arabiska befolkningen i Malmö. Då blir ett lite judeoffer inget att bry sig om!  Han och socialdemokratin i Skåne borde skämmas! Umgås de för mycket med Sverige-Demokraterna kanske?
http://sydsvenskan.se/malmo/article633455/Reepalu-nojd-med-motet-med-judiska-forsamlingen.html

Länken ovan går till Sydsv. Judiska församlingen och Reepalu har haft ett möte och det var på tiden!
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ilmar-reepalu-borde-lamna-sin-post_4324201.svd

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate