lördag, februari 20, 2010

Moral vilken leder till döden.

Dagens dos från mina universitet (SR P1) handlade om missbruk .
http://www.sr.se/p1/       I programmet gavs en insyn i hur missbrukares vardag kan se ut. Dessutom genomlystes på ett klart sätt hur gravt missbruk förs över från generation till generation. Redan som barn fick de narkotika av sina föräldrar. 
Sverige har i många år haft som målsättning att vi ska ha ett narkotikafritt samhälle. En utopi som är tämligen omöjlig att uppnå dessutom så falsk eftersom staten tillhandahåller drogen alkohol. Alkoholen skördar fler offer än narkotikan.
Kampen mot narkotikan har ytterst gått ut över missbrukaren vilken ställs totalt offside från samhället. Bara ett exempel, för att få metadon vilket möjliggör ett bättre liv för missbrukaren måste du ha en bostad. Så länge du missbrukar får du ingen bostad osv. Sveriges synsätt skiljer sig från snart sagt alla övriga länder i Europa  där man har insett att missbrukaren måste få ett drägligt liv först innan man kan få denne till att bli motiverad till att börja ta itu med sitt missbruk. 
Sverige har i alla år haft ett strafftänkande vad gäller narkotika och missbrukaren. Det har inte spelet någon roll vilka som har suttit och styrt landet.
Vi ser nu en sorglustig debatt i Stockholm (i Göteborg finns inte ens debatt)om sk sprutbyte. Moderaterna har numera tagit till sig den tidigare socialdemokratiska politiken att säga nej till rena sprutor. Moralens väktare tror att man kan bekämpa narkotikan på detta sätt. 
I programmet gavs ett exempel   på hur verkligheten kan se ut. Ung man på 19 hade fått tag på rena sprutor men polisen fick tag på honom och stampade sönder dessa. Då blev det "plattan" och delade sprutor. Idag har han smittats av HIV! 

Till vilken nytta var det för honom och samhället?  Moderaten i studion kunde inte ta till sig detta utan malde på med  alla de argument en politiker alltid använder. Högt upp på sina elfenbenstorn sitter de och kastar sten på andra!








Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate