söndag, februari 14, 2010

Mona Sahlin ljuger nere i Malmö!

"Du talade idag om att klyftorna ökat under den nya regeringen. Hur förklarar du att de gör det i Malmö som styrs av en rödgrön majoritet?
– Jag är inte den som säger att det inte fanns klyftor när Socialdemokraterna regerade. Men jag vill åtminstone inte jobba aktivt för att öka klyftorna som dagens regering gör, där folk inte har råd med A-kassa och sjukförsäkring."



Folk har inte råd med A-kassa och sjukförsäkring??? Ja,så står Sahlin och säger inför en massa sossar nere i Malmö. De jublar dessutom. Över vad måste jag fråga mig?
Politiker som ljuger inför folk som inte tycks reflektera det minsta över vad som egentligen sägs i talarstolen är det synd om. De måste ju vara antingen fördummade i den skola de gått i eller så är de fanatiker vilka inte kan ifrågasätta den "sanning" Sahlin serverar.
För sanningen är den att alla som arbetar har fått skattesänkningar i flera omgångar vilket innebär tusentals kronor mer i börsen varje månad. De har väl råd att betala sin A-kassa. Sjukförsäkringen  dras automatiskt såvitt jag vet  och arbetsgivaren betalar in den eller vad är det hon snackar om för sjukförsäkring ? 

När jag ser till min pension och jämför den med vad tex en undersköterska eller brandman tjänar idag efter skatt så har jag ju löjligt lite i jämförselse att leva på men inte fan varken svälter jag eller lever dåligt. Detta trots att jag betalar mer i skatt än de arbetande. Jag skulle ha råd att betala A-kassa utan att gnälla.
Jag avskyr numera alla politiker eller för den delen även rödgröna partigängare vilka inte kan hålla sig till sanningen 

Rätt ska vara rätt vem det än gäller!  Oppositionen är bara tarvlig när man hojtar och kör med lögner. Har de lärt av Goebbels att man ska ljuga och åter ljuga tills människorna tror att det är sanning?

Samma sak är när politiker snackar om fattigpensionärer, dessa finns inte idag. Det är bara skitsnack därför att de med låg pension får hyran fullt betald eller större delen av den. I slutänden har de lika mycket kontanter att röra sig med som övriga pensionärer med låg eller måttlig pension!
 Det är trist när det är valår och partierna låter valfläsket ryka. Diskutera istället omkring den politik de ska föra och ge fanken i att smutskasta motståndaren. 

PS Sverige med Anders Borg som finansminister har enligt alla fristående undersökningar skött finanspolitiken mycket bra och Sverige mår förhållandevis bra om man jämför med många andra länder. Sånt kommer man aldrig att få höra oppositionen medge! 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate