tisdag, februari 02, 2010

Miljörörelsen och vår jord

När etanolen började användas som drivmedel för bilar och bussar så kände jag att det var fel just pga att man tog odlad mark till användning. Världens folk svälter var min första tanke men sen har jag kommit fram till samma tankegångar som professor Sören Wibe.Se artikel genom att klicka på den!
James Lovelock heter en gammal forskare och uppfinnare vilken har varit en galjonsfigur för världens miljörörelser. Nu har han kommit i stor kollisionskurs med sina gamla   "lärjungar". Hans beräkningar över hur vår atmosfär påverkas av alla utsläpp har fått honom till att plädera för mer kärnkraft ! Om vi inte bryter med utsläppen radikalt kommer jorden att snart bli obebolig för människan. Översvämmningar och starka stormar kommer att härja jorden framöver med våldsam kraft har hans beräkningar visat. Ni som är gamla nog kommer nog ihåg en bok som hette "Tyst vår" av Rachel Carson vilken utkom 1962. Det var mycket tack vare James Lovelocks forskning och uppfinningar som låg till grund för denna bok. Boken beskrev bla hur alla fåglar dog ut därav namnet "Tyst vår".

Nu är miljön ännu mer hotad och tyvärr så är inte våra politiker världen över vuxna uppgiften att ta itu med frågan.Det finns för mycket pengar och makt i vägen. Miljörörelserna i världen har också stagnerat i sin jakt efter makt.De kompromissar för mycket.
Grönt alibi för att göra affärer kan man kalla etanolens segertåg.

 

1 kommentar:

hogrelius sa...

När Finland som kan driva kärnkraft byggt sina nya verk klara får vi mer el därifrån. När vi nyss fick igång ett av verken vid Forsmark igen, ökade eltillgången mer än när samtliga vindsnurror i Sverige går för fullt. När Barsebäck (vårt modernaste verk) stängdes fick man sälja mycket koleldad el från Danmark till Sverige.
I norrland fick man en miljard för att bygga fabrik till etanol - nyligen ville man ha 300 miljoner för att lägga ned fabriken snyggt. Sockerrör växer inte i Norrland, och man måste vara träskalle att tro på att krångliga vägar över trä till etanol kan konkurrera med sockerrör.

Skrivet av liberum-weto den 02 februari, 2010 kl. 11:43 #

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate