tisdag, januari 05, 2010

Statens järnvägar (SJ)

SJ införde förra året ett DDR-system vid köp av sina biljetter. Allt tack vare deras egen idiotpolitik vad gäller prissättningen för resor. Att hålla på med olika priser beroende av när man köper sin biljett genererade en svart marknad av biljetter. Det enda sunda biljettsystemet är fasta priser så att kunden vet vad det kostar från gång till annan. Att dessutom alltid behöva visa vem man är för tankarna till inrikespassen i gamla Sovjet!

Tack och lov så kommer de nya bolagen att bryta upp detta. Veolia kör redan på helgerna med fast pris!Behöver jag säga att de kör för åtskilliga hundra kronor billigare!

Inatt skulle jag köpa till en biljett för min vän, själv är jag "bunden" att köpa biljett till mig själv genom rabattsystemet Prio och där kan man då bara köpa en biljett!
Nå, jag började köpa en till T/R men så hamnade jag i ett bryderi eftersom jag inte kunde fullständigt födelsenummer på min vän. Det gick alltså inte att köpa en biljett utan detta nummer och Gudbevars biljetten ska ju vara personligt utställd på den som åker!
Ilskan steg i mig och då gör jag såhär: jag köper en biljett i mitt namn en gång till! Sagt och gjort nu har jag dubbel uppsättning biljetter i mitt namn.
Det här systemet  vilket SJ har infört borde hela svenska folket bojkotta och protestera mot.

Överför tanken till att din lokala livsmedelshandlare skulle införa ett sådant här system  samt dessutom legitimation när du handlar? En sån affär skulle tappa sina kunder rätt så snart men detta Statens Järnvägar  kan fortfarande bete sig som om vi levde i en socialistisk diktatur. (Är det därför Ohly älskar sin gamla arbetsgivare?)

PS Det finns en märklig inkonsekvens i SJ:s tänkande,om man ska till Eskilstuna eller Uppsala så går det bra att köpa en ickepersonlig biljett i "den blå" maskinen. Vi ska f.ö. till Eskilstuna så det hade varit enklare att köpa på stationen och ge sjutton i internetköp!

http://www.dn.se/ledare/kolumner/konkurrerande-kaos-1.1139050

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate