fredag, januari 08, 2010

Skjuta sig i foten 2

Jag ser en bild av generaldirektör Palm (pensionsmyndigheten) och FP:s Bo Könberg , orförande just för denna myndighet. Könberg är pappan till det nuvarande pensionssystemet.
De ser väldigt nöjda ut och jag vet sedan  en tidigare diskussion med Könberg att han anser allt är helt underbart bra med det nya pensionssystemet.

Trots att han vet att vi fyrtiotalister i vissa årgångar förlorar flera tusen kronor per månad mot om vi hade fått ha det gamla atpsystemet kvar.När vi arbetade så betalade vi till detta system fullt ut och det blir då så fel när man rakt av inlemmar oss till halva det nya systemet med sämre utbetalningar.
Dessutom känner många av oss med frivillig egen inbetald pension lurade eftersom vi får skatta fullt ut för denna pension med en skatt som nu alla vet är högre än de som arbetar.
Av det vi avstod från när vi arbetade med dålig lön så blir det en "överskatt" att betala nu och inte hjälper det mycket att vi får lite bättre avdrag i deklarationen framöver.
Båda de stora pensionsförbunden  (PRO och SPF) har försökt resonera med regeringen men har fått ge upp. De viker inte en tum från att särbeskatta oss med pension. Ser man ut över Europa så betalar svenska pensionärer mest skatt av alla.

När valanalytiker studerar strömningen bland folks uppfattningar så ser de hur ungdomar flyr från  Alliansen pga arbetslösheten och senast denna förhatliga vargjakt.
Pensionärerna går nu över mer och mer till de rödgröna tack vare denna rigida hållningen om skatten. De rödgröna lovar nu att ingen pensionär ska behöva betala  mer i skatt än de som arbetar.

Vänster och höger fot är nu träffade av egna skott!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate