söndag, december 06, 2009

"Väderkonferansen" startar imorgon!

USA släpper ut mest skit i världen av hävd, Kina kommer som god tvåa. Inte ett dugg konstigt med Kina som god tvåa idag , de tillverkar så mycket för resten av världen inte minst för USA.s räkning.
Kina ligger på den största dollarreserven i hela världen,mer dollar än USA !
Vem kunde tro detta för 50 år sedan.

Om inte dessa två stora stater förmår att minska sina utsläpp så kommer inte vår värld att må bra framöver. I Vietnam kan man idag uppmäta en höjning av havsytan på 7 cm vilket bidrar till stora översvämningar.

Nu finns det en del vetenskapsmän vilka hävdar att utsläppen inte har ett dugg med förändringarna att göra, de påstår att det alltid har skiftat på jorden mellan värme och kalla perioder.
Som lekman vet jag ej om de har rätt men å andra sidan är det ju konstigt att de flesta säger att det är utsläppen som ställer till det för oss.
Jag föredrar att tro på "utsläppsvetenskapen" och rättar mig efter vad de säger.

USA har med sin egoistiska inställning förpestat luften i många år.Billig bensin med V8 motorer i var och varannan bil under många år.Stora "van" vilka också förbrukar mycket bensin.
Deras livstil "bränner" av jordens resurser mer än något annat land. Otaliga är deras krigshandlingar under det senaste århundradet för att säkerställa råvaror till billiga priser.

Tyvärr är jag pessimist vad gäller att få dem till några större eftergifter, samma sak gäller Kina!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate