fredag, december 04, 2009

Bilismens frihet!


Börja med att läsa dagens ledare i Svd! HÄR

Den här ledaren är en enda lovsång till bilismen i dur. Det finns inga avigsidor alls!
För något år sedan så publicerade Svd en lika fånig ledare där de gick emot att vuxna skulle ha cykelhjälm. "Låt vinden leka i håret när du rullar fram på din cykel" !

Att åka bil är förenat med "frihet" påstår ledaren idag. Inte ett ord om friheten att kunna sitta på ett tåg och rulla fram allt medan man kan läsa eller äta osv.
För en vecka sedan så rapporterade samma tidning att det under året som gått då dog 1300000 människor i biltrafiken. En gissning är att minst tio miljoner blev mer eller minde invalider i dessa olyckor också.
Om man ska skriva om bilar så måste man vara rättvis och kunna skildra bilismens två sidor samt ha förslag hur man ska kunna förbättra bilismen.
Ledarsidan kallar alla som vill föra en förnuftig debatt om trafiken för "fundamentalister"!

Tja, frågan är vem som är fundamentalist egentligen? Bilden i ledaren visar en ratt där det framgår att bilen är en SAAB, en medveten tanke kanske?

Jag har sett så många män genom tiderna vilka "dyrkar" bilen som ett högre väsen. Bilen är det viktigaste i deras liv. Frihet kan man säga att bilen ger den som bor i glesbygd och där förstår jag att bilen blir viktig.

Men,alla vi vilka bor i stora städer klarar oss utan bil. Min familj med tre barn bodde i Malmö utan bil,det fungerade alldeles utmärkt. Vad som behövs i storstäderna är en kollektivtrafik med nolltaxa. Inte mer bilar.

Den politiker som menar allvar med att klara miljön,då tänker jag inte bara på utsläppen, den måste kunna komma med radikala nolltaxelösningar!
På sikt måste även tågen bli "gratis" så att alla argument försvinner för att ta sin bil.
Samhället förlorar så mycket på alla dödsolyckor och skadade så om man slapp undan med ett fåtal olyckor genom att införa gratis kollektivtrafik , ja , då vore vi ett bra stycke på väg till något sunt och bra!
Världen skulle bli bra mycket trevligare utan 1.3 miljoner döda!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate