torsdag, november 19, 2009

Dell

Vad har Dell blivit för ett företag? Tidigare har jag gjort många affärer med dem samt även fixat kunder åt dem!

22 oktober la jag in en order på en bärbar dator med div ändringar till det bättre i själva installationen. Efter några dagar så såg jag att de inte kunde bygga den och då ringde jag kundtjänst. Jaha, Stockholmskontoret var nerlagt och man hänvisades till engelsk support.
Nå,det ville jag ej utan ringde upp kontoret i Köpenhamn där svensktalande anställda försäljare finns.

Ny order lades in med de ändringar vilka möjliggjorde bygget. Dell brukar vara snabba att leverera så döm om min förvåning när ett mail kom där de sa att de måste skjuta fram leveransen till 20 nov pga komponentbrist!!

Då började jag fundera på om det var så klokt att denna gång köpa från Dell men accepterade att vänta. Hittills har man alltid kunnat följa i vilket stadium ens order befinnes genom att på deras hemsida knappa in ordernummer samt kundnummer.
För en vecka sedan försvann reservationen hos banken av beloppet som de skulle ha ,då började jag söka var datorn fanns i tillverkningsprocessen. FANN DEN INTE!
Skrev ett mail till Köpenhamnskontoret och fick ett lugnande svar att allt var OK.

Idag den 19 november så ville jag ha besked återigen, men ordern fanns överhuvudtaget inte registrerad hos dem.

Ringde då ner till Köpenhamn men försäljaren var upptagen men skulle ringa så fort som möjligt. Väntade nästan en timme och ringde återigen men fick samma besked. Skrev då ett mail innan jag gick ut och krävde svar om det fanns någon dator till mig i systemet. Jag behöver en dator och kan nu lika gärna köpa den ute på stan och få den i samma stund jag bär den till kassan.

När jag kom hem så finns ej något på telefonsvararen och ej heller något email!
Inget samtal till min mobil heller.
Däremot fanns ett nyhetsbrev från Dell där de vill att jag ska köpa en bärbar dator!
Nästan som att få ett slag i ansiktet!

Jag är nu urless på denna affär och de har morgondagen på sig att leverera.

Kommer den inte då på utsatt datum så anser jag att hela denna affär är utagerad samt att de har förlorat en kund.

Dessutom har de förlorat en kund som alltid har talat väl om Dell och hjälpt andra att köpa Dells produkter!

Idag den 20 så drog Dell pengar på mitt konto och det bokfördes den 18/11! Men jag har inget hört av dem?
Idag skriver datortidningarna detta om Dell:
Dell presenterade igår siffrorna för det tredje kvartalet i år som avslutades den 30 oktober. Företagets vinst minskade med hela 54 procent jämfört med samma period föregående år.Nettovinsten under det tredje kvartalet var 337 miljoner dollar, jämfört med 727 miljoner dollar under samma period i fjol. Dells omsättning minskade med 15 procent och slutade på 12,9 miljarder dollar.Trots de dystra siffrorna uppger Dells ekonomichef, Brian Gladden, att han ser flera positiva tecken på olika marknader. Bland annat har företagets försäljning till stora och medelstora företag ökar för första gången på sju månader.- Vi har tidigare sagt att behovet på vissa marknader har stabiliserats, nu ser vi att dessa marknader har förbättrats, säger Brian Gladden. Dell föll nyligen ned till tredje plats bland de största datortillverkarna i världen efter HP och Acer. Förtaget fick nyligen ytterligare konkurrens i och med HPs uppköp av nätverksleverantören 3Com i förra veckan.Dell presenterade igår siffrorna för det tredje kvartalet i år som avslutades den 30 oktober. Företagets vinst minskade med hela 54 procent jämfört med samma period föregående år.Nettovinsten under det tredje kvartalet var 337 miljoner dollar, jämfört med 727 miljoner dollar under samma period i fjol. Dells omsättning minskade med 15 procent och slutade på 12,9 miljarder dollar.Trots de dystra siffrorna uppger Dells ekonomichef, Brian Gladden, att han ser flera positiva tecken på olika marknader. Bland annat har företagets försäljning till stora och medelstora företag ökar för första gången på sju månader.- Vi har tidigare sagt att behovet på vissa marknader har stabiliserats, nu ser vi att dessa marknader har förbättrats, säger Brian Gladden. Dell föll nyligen ned till tredje plats bland de största datortillverkarna i världen efter HP och Acer. Förtaget fick nyligen ytterligare konkurrens i och med HPs uppköp av nätverksleverantören 3Com i förra veckan.


PS 24/11 Meddelande kommer från Dell med en ursäkt samt nytt ordernummer samt framflyttat leveransdatum till den 1 dec!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, kan du hjälpa mig hur man lägger in youtube videoklip i bloggen eftersom vi använder samma blog... får inte up inlägget på min blogg!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate