fredag, november 20, 2009

Cuba sexturisternas paradisö!

Enligt UNHCR har Kuba inte skrivit under FN:s protokoll mot männi­skohandel. I juli 2004 höll Fidel Castro ett tv-sänt tal till nationen i vilket han häftigt tillbakavisade anklagelser från president George W Bush om att Kuba blivit en paradisö för barnsexturister. Bush framförde kritiken i samband med en presentation av amerikanska UD:s årliga rapport om global människohandel där Kuba rankas bland de värre länderna.

Castro må säga och skriva sina skrönor, han lever vid sidan av det folk han säger sig vara en del av.
Så har ledarskiktet i alla kommunistiska länder alltid gjort på samma sätt som kapitalisterna i våra länder också gör. Palme på sin tid kunde inte ens tala om vad en liter mjölk ungefär kostade.

Jenny Sonesson fd ECPAT medarbetare skriver följande i DN:
Vid ett besök nyligen på den karibiska ön var det uppenbart att folket inte bara lider brist på demokrati utan även på livets nödtorft, allt från tvål till matolja. Det ekonomiska systemet har kollapsat i den kommunistiska enpartistaten. En genomsnittlig kubansk lön motsvarar mindre än tvåhundra svenska kronor i månaden. Vitamintabletter är en uppskattad gåva på den bördiga ön eftersom det råder livsmedelsbrist.

Men två saker har landet överskott på: sexturister och prostituerade. Två miljoner turister besöker Kuba varje år. Närmare 60 procent är män. Allt fler barn prostituerar sig, vittnar åtskilliga kubaner som jag talat med. Det räcker att tillbringa en kväll i Havanna för att med egna ögon se att de har rätt. Flickor och pojkar säljer sig för en struntsumma, som motsvarar en kubansk lärares månadslön, eller för ett mål mat och kläder.

Liknande berättelser har jag läst i åratal från olika turister och inget skiljer sig i dessa berättelser från de vilka reser till Thailand eller Kambodja.

Barn säljer sig till turister från väst vilka inte är sena att utnyttja flickor och pojkar i begynnande tonår.

Regimen på Cuba blundar med bägge ögonen allt medan de är stenhårda mot oppositionen vilka vill förändra Cuba till en rättsstat.

Prostitutionen ger dollar eller euro till statskassan så den låter man pågå!

Jag hoppas att jag under min livstid får se ett fritt Cuba födas!



Läs hela DN-artikeln här: Dagens nyheter här

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate