måndag, november 23, 2009

The Black Nation


se filmen härSVT Den svarta Madonnans kyrka är imponerande att se och höra i denna film som Mats Hjelm har filmat. En levande församling där ingen har betalt för att utföra sina sysslor. De är en gemenskap. De bryr sig om sina medlemmar och människorna i staden! Detroit är den stad i USA vilken har mest arbetslöshet av alla städer i hela US. Där verkar Black nation bland fyllon,knarkare,gangsters.......

"Det finns snart inga riktiga svarta män kvar" utropar prästen i sin predikan. De svarta männen sitter antingen i fängelse eller knarkar ihjäl sig. De har fel förebilder i det samhälle de lever i. Ser upp till gangsta-rapparen eller hallicken, fortsätter han.De svarta måste återvända till de gamla förebilderna , Martin Luther King, Malcolm X .........och vända förtryckarsamhället ryggen.

Jag måste erkänna att jag blev så medryckt i hans predikan och den sång kören sjöng så att det gick varma och kalla kårar i mig. Kände så intensivt hur deras frälsning kom emot mig här hemma i det kalla Sverige. Ett Sverige vilket liksom USA tar till sig så mycket dåligt just från det stora landet i väster. Fel föredömen,knark,sprit,våld.........USA:s dåliga tv-program inte minst.Där sitter vårt folk och låter sig sakta,sakta injiceras av denna skit. Skit som de sedan försvarar som något spännande och bra. De märker inte ,lika lite som de svarta i Detroit, att deras värderingar sakta bryts ner.

Våldet i filmerna och sporten ligger idag på en nivå vilken var omöjlig att saluföra för bara 30 år sedan. När jag försökte föra debatt om våldssporter där faktiskt människor blir hjärnskade så möter man total oförståelse bland många yngre. De har redan blivit avtrubbade och reagerar inte längre sunt. På våra akutmottagningar så ser man varje veckoslut resultatet av denna avtrubbning. Sorgligt !

Jag önskar att den här filmen skulle visas i alla skolor i vårt land därför att den har ett budskap. Ett budskap till alla människor så att de börjar reflektera över sina och andras liv.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate