onsdag, oktober 14, 2009

Mona Sahlin är inte seriös!

När Mona Sahlin äntrade talarstolen idag och höll sitt huvudanförande i Riksdagen sa hon inte ett enda ord om den stora kapitalistiska krisen i världen!
Hon gick till angrepp på regeringen och i synnerhet Moderaterna. Har hon gått i lära hos Lars Ohly?

Varje seriös debattör måste ta in världens ekonomiska kris och dess hantering om man överhuvudtaget ska kunna föra en debatt. Det blir närmast löjligt med alla dessa angrepp på Moderaterna precis som om de är skulden till att Volvo eller SaaB inte säljer bilar.

Vem minns inte när Sahlin krävde att regeringen skulle ge bort 17 miljarder till bilindustrin?
Reinfield sa då att ägarna fick ta sitt ansvar och inte de svenska skattebetalarna! Dessa miljarder vilka Sahlin ville stoppa i fickorna på de stora bolagen i USA utan någon garanti !

De svårigheter många länder, allra helst Sverige med sin exportberoende industri har råkat in i löses ju inte med att höja bidragen till varken sjuka eller arbetslösa.
Mona Sahlin och särskilt vänsterpartiet vill bara höja skatterna för snart sagt alla som ett hokuspokus. Det är en politik vi har sett nog av med massor med arbetsföra människor pensionerade eller på ständig AMS-kurs!

Detta pläderande att återställa politiken till den förda under Persson är bara en återvändsgränd för Sverige!
Vi har ju sett denna politik totalt misslyckas tex inom skolområdet vilket i sin tur gör att Sverige har hög ungdomsarbetslöshet. Ungdomar utan betyg och kunskaper lämnade Sahlin och Persson över till den nya regeringen och det är inte så lätt på några få år vrida den utvecklingen åt rätt håll.

De lämnade också över en invandringspolitik vilken hade gått fel med bara bidragsberoende i botten vilket också visar sig med oro och bränder i de områden våra invandrare bor i.Unga som anser att de inte har någon framtid. Det är också svårt för en ny regering att på några få år vrida en politik rätt som har rullat på i 40 år.

Att bara tänka tanken att Sahlin med sin tunna soppa ska bli statsminister får mig att rysa!Ännu värre känns tanken att Lars Ohly ska bli minister!

PS Dagens debatt Björklund vs oppositionen:

- Lars Ohly föll till föga och släpptes in i samarbetet ett kort tag efter det här brevet. Men i förra veckan skriver Lars Ohly i sin budgetmotion att utgiftstaket bör reformeras eller helt avvecklas. Anser Mona Sahlin att motionen uppfyller de krav hon ställde i brevet? frågade Björklund.

Mona Sahlin valde att inte svara på frågan i det följande replikskiftet. Det gjorde däremot Lars Ohly.

- Vi tre har ett samarbete som utgår från det ekonomiska regelverk som finns och det kommer det att göra även i fortsättningen, men jag kommer dock inte att ändra uppfattning, sade Ohly.

- Nu försöker du sitta på lite för många stolar samtidigt, konstaterade Björklund, som menade att Vänsterpartiets alla förslag på satsningar bygger på att man struntar i regelverket.

Han kritiserade också oppositionen för att med sina skattehöjningar minska sysselsättningen.

- Ni vill höja skatten på bensin för att det ska minska bensinförbrukningen och ni vill ha hög skatt på alkohol av samma skäl. Vad tror ni händer om ni då höjer skatten på arbete? frågade han.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate