söndag, oktober 18, 2009

Hur tänker en taliban?

I Pakistan går landets regering i krig med talibanerna, ett stort krig med mängder av soldater.Det har talats om ca 50.000 man i hären vilka nu tågar mot gränsen till Afghanistan.

Innan denna åtgärd så har man utsatts för dessa som brukar kallas "självmordbombare"!

Massor med människor har dött under det senaste året både i Pakistan och Afghanistan. Myndigheterna har kunnat konstatera att en hel del av dessa talibaner kommer från andra länder bla Ryssland!

Samma slag av bombsprängare har under många år härjat i Irak med tusentals döda offer. Ofta spränger de på marknadsställen där kvinnor och barn också vistas.

I Pakistan och även Afghanistan försöker man spränga nära polis o militäranläggningar och då kan jag i viss mån förstå uppsåtet.

Däremot i Irak så drabbar våldet nästan alltid civila och vad är då vunnet? Ibland talas det om religiösa motsättningar men alla är ju nästan muslimer numera efter att man bokstavligen har kört ut den kristna befolkningen!

Då kommer min fråga , jag förstår inte hur man tänker och tror när man sätter sig i en bil med hundra kilo sprängämnen och vet att man ska dö inom 5 minuter? Kan verkligen en människa bli så hjärntvättad att man tror att man gör en god sak vilket Gud gillar och att man då också kommer till "paradiset"?

I Koranen står att man inte får döda annat än om man själv blir överfallen. Att döda tillhör en av de stora dödssynderna i de flesta religionerna även alltså den muslimska läran!

Hur försvarar de sina gärningar?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate