fredag, oktober 23, 2009

Folkskam och socialdemokraterna

Begravningschock för 420 000 pensionärer

Folksam har hittills i år tjänat 18,6 miljarder kronor på sina livförsäkringar.

Nu nära halverar de ersättningen till 420 000 pensionärer – så pengarna inte räcker till en anständig begravning.

– Jag är så ledsen, säger May Hallström, 73, en av de lurade.

De är generationen som byggt Sverige.

Och tänkt göra rätt för sig in i det sista.

Över 420 000 pensionärer har tecknat en livförsäkring i Folksam som ska täcka den egna jordfästningen.

Nu har Folksam i brev meddelat att ersättningen sänks med över 40 procent – för de flesta från 31 800 kronor till 18 000 kronor.


Tja, vad ska man säga! Det är inte första gången under min levnad jag upplever sådana här rubriker. Samma sak var det i början på 80-talet när man skulle få sina medlemmar att teckna en pensionsförsäkring.

Jag var själv uppe på en sk konsultation hos Folksam i Malmö.

Ställde då den fråga alla borde ha ställt: "Om jag dör om tex tio år ,vem får pengarna då?"

Hm hm ,jo de tillfaller oss,ja de återgår till kollektivet! Folksams gubbe satt och talade om för mig att de "stal" ens rättmätiga pengar vilka man hade betalat in med kanske 500 kr i månaden.

De privata försäkringsbolagen hade sundare regler, om man dog i förtid så fick ens närmast anhörig pengarna.

Så här har det varit i alla år. Fackföreningarna värvar sina trogna medlemmar att också använda Folksam . I styrelsen sitter ju Gudbevars LO:s ordf.Wanja Lundby!

Det är alldeles för många trogna sossar som aldrig tänker efter hur de lever och vad de gör för val i livet. Man följer vanor och den egendomliga inställningen att det minsann "är arbetarägt" och så litar man till dem med 100%.

Hur är det nu tex med "Föreningsbanken-Sparbanken"? Hur är det med deras affärer i Baltikum och hur drabbar det svenska sparare? Är denna bank med sitt arbetare-ideal en bättre bank?

Är Konsum det bästa med de billigaste priserna? Tom. PRO vilka är närstående sossarna ser i sina prisundersökningar att Konsum inte ligger bra till.

År efter år låter man sig luras av dessa sk arbetareföretag. På samma sätt så går man på allt vad man säger från Sahlin och partitoppen. Bara man ljuger tillräckligt många gånger så är det tydligen sanning. Hur var det tex med Sahlins krav på att staten skulle hjälpa bilindustrin med 15-20 miljarder? Sant eller falskt?

Reinfeldt tyckte att ägarna GM (kapitalisterna) kunde ta sin smäll själv eftersom de under en massa år hade tjänat så oerhört med pengar.

Sahlin som är sosse ville att vi skattebetalare skulle stoppa dessa pengar till GM:s kapitalister!!!

Gapa och svälj, låt bli att tänka själv!!




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate