söndag, oktober 25, 2009

Att orka omvärdera!


"Mårten Palme, son till tidigare statsministern Olof Palme, säger till Expressen att han är skadeglad efter avslöjandet.
- Jag läste det med ett leende.
Olof Palme och Guillou drog inte jämnt och Palme anklagades för att ha fängslat Guillou.
- IB-affären hamnar ju i ett helt annat ljus nu. Det har ju varit mycket diskussioner kring den domen och han har ju varit nitisk mot min far. På sätt och vis är ju detta en upprättelse för honom, säger Mårten Palme." fr Expressen idag 25/10


Efter alla de avslöjanden vilka kommer idagen om Jan Guillou och särskilt hans samarbete med KGB och Sovjets ambassad så är det i historiens backspegel inte så konstigt att JG hade svårt att få visum till USA. Detta slog han upp i stora artiklar på sin tid och vi svalde vad han påstod. Naturligtvis så visste USA om att han hade kontakter med KGB och handlade därefter.

Jag arbetade åt FiB/Kf i många år och deltog med hull och hår i kampen mot "spioneriet" från IB mot främmande makt och våra medborgare. Idag måste jag omvärdera hela denna affär!

Egentligen var mitt parti på den tiden ,SKP, ett parti som talade med kluven tunga. Vi hade som huvudmål kampen mot Sovjet-Unionen och deras mål att erövra världen samtidigt som vår medlem Jan Gulliou hjälpte Sovjet!

Detta går inte ihop ! Vad visste dåvarande partiledningen om JG:s kontakter??

IB-affären blev ju dessutom en hjälp åt Sovjetiska intressen vilket de ju också har medgivit.

Idag måste jag erkänna att socialdemokratin med sin upprördhet över FiBs artiklar hade all rätt att vara detta. Förstår Mårten Palmes belåtenhet över hur affären Guillou breder ut sig!

Det är bra att denna sörja kommer upp på bordet igen för det var verkligen nödvändigt!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate