fredag, september 04, 2009

Två TT-meddelanden idag!

Sjukskrivna tränas för 17 miljarder
Regeringen skjuter till 17 miljarder kronor i höstbudgeten under kommande tre år för att få långtidssjukskrivna tillbaka i arbete. Nästa år kommer runt 50 000 långtidssjukskrivna annars att bli utförsäkrade. (TT)

Reinfeldt-Sahlin 60-20
60 procent av svenskarna hyser störst förtroende för moderatledaren Fredrik Reinfeldt som statsminister. 20 procent skulle föredra Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin, enligt en Sifoundersökning. (TT)

När så sifo gör undersökningar om hur svenska folket skulle rösta idag så leder Sahlinröran ändå!
Om nu bara 20% gillar Sahlin så borde det också synas i valet av parti tycker man. Vill man ändå ha Sahlin som statsminister och Ohly som finansminister?

Vad har röran för något nytt att komma med egentligen. Hur ska de ha det med skolan,invandringen,militären,bostäderna,jobben osv.
Det man får höra är ju bara en återgång till forna tiders misslyckade politik, skatten ska höjas, akassan ska höjas,pensionen ska höjas osv! Bara för ett par månader sedan krävde Sahlin och Co att staten skulle i princip köpa det konkursande SAAB, massor med pengar skulle ha pumpats in i denna fabrik . Tack och lov så lockades inte Anders Borg till något sådant dumt utan sa konsekvewnt nej!

Borgarna hade ju otur att den stora internationella nedåtgången i ekonomin började härja likt en influensa-epidemi när Sveriges finanser var så oerhört starka genom den politik man slog in på. Om inte det här hade inträffat så hade Sveriges finanser varit mycket goda idag.

Ofta när sossarna kritisera något i samhället så har de helt glömt bort att de är högst medskyldiga till sakernas tillstånd. Vi kan tex. ta det här med bristen av läkare, det var under nittiotalet som man drog ner utbildningen av läkare. Först den borgeliga regeringen men sedan kom ju Persson om nu någon kommer ihåg honom.
Perssons regering fick alla papper på bordet om att det skulle bli brist på läkare framåt 2010. Stor brist till och med sa man från utredande myndigheter.
Nej då, man drog ner på utbildningsplatserna istället. Så här är det i fråga efter fråga.
Sahlin förlitar sig på att de partitrogna ska gapa och svälja och det gör de flesta tyvärr.
Att hålla på och idissla gamla förlegade klasskampsparoller i ett samhälle som är så beroende av omvärlden ter sig rätt så löjligt allra helst som verkligheten bland ledande sossar är att de idag tillhör den nya överklassen!
Vilka löner och andra privilegier de har idag vet ju de flesta även om vi fick oss en ordentlig påminnelse under den sk LO-affären med Wanja Lundin i förstarollen!
Oärlighet borde straffa sig i längden men i vårt land så tycks det inte spela någon roll för vissa väljare.
"Har jag gått och lagt mig så har jag"!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate