torsdag, september 17, 2009

Aftonbladet censurerar!

Idag gick AB ut med att de inte tänker ta in annonser från Sverige-Demokraterna inför valet.
Frågan som måste ställas är om SD är en olaglig organisation. Svaret vet ni alla att SD är ett parti bland de övriga. Tänker AB ej tillåta annonser från Kommunistiska Partiet eller vänsterpartiet kan man fråga sig.
Om AB eller någon annan tror att man på det här sättet kan få folk runt om i landet att avstå från att rösta på andra partier än de som sitter i riksdagen så tror man nog fel.
Det har aldrig någonsin varit verksamt att trycka ner tryck o yttrandefriheten. Hur ska AB förhålla sig till SD om detta parti kommer in i Riksdagen?

Under många år så var det någon slags pakt bland de etablerade partierna att inte ta någon diskussion med SD och alla ser idag hur fel det blev.

Börjar en tidning att censurera då kommer de att ställas inför svåra frågor framöver.
På 1800-talet när arbetarrörelsen började växa fram så tog borgeligheten till alla knep för att tysta den framväxande rörelsen. Reslutatet är idag känt!

Gör inte om detta fel med en rörelse som SD ,ta in annonserna , gå i polemik med SD!


Så här låter det i Sydsvenskan i Malmö! :

Även Sydsvenskan stoppade på torsdagen en beställd annons från Sverigedemokraterna.
– Men vi har inget generellt stopp. Vi avgör från fall till fall, säger Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström och betonar skillnaden mot Aftonbladets totalstopp.

Den stoppade annonsen handlade om kyrkovalet och innehöll bland annat budskapet "nej till islamisering".
– Vi inför inte annonser som är kränkande eller bryter mot den demokratiska värdegrunden. "Nej till islamisering" är hets mot religionsutövare, inte religionskritik, säger Daniel Sandström.

Sverigedemokraterna vill inte ändra i sin annonstext.
– Sydsvenskan får acceptera vårt budskap som det är, eller gå miste om annonsen, säger Mattias Karlsson, politisk sekreterare för SD i Malmö.


Läs mer i svd: klicka här

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate