måndag, augusti 31, 2009

Borgarnas synsätt på skattesänkningar!

Nu ska fjärde steget i skattesänkar-raketen braka iväg. Jo, visst har Sverige haft för höga skatter i åratal, det är mycket man har betalat på i onödan. (Jas-olika diktaturer-felaktig invandrarpolitik )
Listan kan bli hur lång som helst om man bara sätter sig ner och granskar statens alla utgifter de senaste 50 åren.
Jag är inte emot skattesänkningar alls men det finns invändningar som jag kan göra utifrån mig själv som pensionär.
De som får skattesänkningar nu är ofta de som i hela sitt liv haft det rätt så bra.
Vi som fick börja jobba med 48 timmars vecka med mycken låg lön, ofta vid 14 års ålder där inte ens man fick intjäna pensionspoäng pga av låg ålder!
Jag hade 20 kronor i veckan i lön 1957! 48 timmar i veckan med ett tufft och ofta tungt jobb som idag sitter i min rygg och plågar mig !

De följande tio åren var låglöneår trots hårt arbete. Vi med denna bakgrund ser nu hur man SÄNKER vår lilla pension from 1 jan 2010!


Att vår generation känner sig lurad av både politiker och statsmakt är väl inte konstigt?

De som är sossar har lika stor skuld som de borgeliga till att vi har ett pensionssystem vilket "straffar" oss som är födda på tidigt 40-tal.

Vårt pensionssytem bygger på att man är två i hushållet där den ena (mannen) har tjänat bra med full pensionspoäng. Då är det inte så noga med kvinnan vilken kanske har varit hemma med barnen samt arbetat mycket på deltid. (Inom sjukvården påtvingat)

När man är ensam med en bakgrund som de flesta kvinnor har i vårt land så blir det inte mycket över i börsen att leva på.
Det är männens värld som härskar fortfarande i alldeles för många sektorer. De bestämmer agendan på alla plan med känt resultat. Sämre löner ger sämre pensioner!

ATT det ska vara så svårt att inse?
Ta bort skatten helt i en fallande skala för alla med pensioner under 15000 i månaden!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate