söndag, juli 26, 2009

Windows 7 kontra Ubuntu

Detta är en hyllning till Linus Torvalds vilken har bidraget med så mycket kloka lösningar för internet. Vi som använder Ubuntu och medverkar med små strån till den stora stacken Internet kan bara bocka oss djupt!
Bara tanken på ett fritt och gratis operativsystem samt alla dessa tustentals med gratis program får mig tacksam. Tacksam att så många människor i samverkan jorden över skapar och fortsätter att skapa.
Jag har nu en läångre tid också ägnat mig åt Microsoft kommande opsystem . Windows 7 som de kallar det, the ultimate! Jojo, det låter något det men ett faktum är att det är inte så värst annorlunda mot XP. Bättre än Vista är det ju förstås men inte kan jag upptäcka några större nyheter i systemet. Bättre säkerhet måhända men det gick bra med XP också. Tycker faktiskt att det mest är grafiken som är annorlunda.
När jag jämför snabbheten mellan Ubuntu och Windows 7 så vinner min Ubuntu med hästlängder både i start och avslutande. När det gäller webläsare så finns det många att välja på både för Windows och Linux. Ett faktum är att Googles Chrome för Linux är mycket snabb, dubblet mot vad IE 8 presterar. För bägge sytemen finns lilla ARORA att tillgå och den är lika snabb på bägge systemen , men den är inte färdigbyggd än och klarar inte vissa specialgrejor i flash. men ska man bara läsa tidningar och skriva mail över den så går det mycket bra.
Firefox är den webläsare som också går mycket bra i bägge systemen!
Till skillnad mot IE 8 så finns det tusentals med extraprogram att lägga in i Firefox. Vill man tex spela in en låt från webradion över Firefox så går det bra med "Download helper". Lägger sig på disken som mp3 fullt lagligt!

Tack vare internet så kan man nu lyssna på radio från hela jorden. Tack vare internet så kan man ringa både gratis och skriva till människor över hela jorden. Lär dig använda Linux och du ska se hur mycket lättare det är än Windows!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate