torsdag, juli 30, 2009

Lotta Gröning till Expressen!


Lotta Gröning har lämnat Aftonbladet och gått till Expressen. Jag är inte ett dugg förvånad.
Det senaste året när hon medverkat i radions P1 så har jag insett att hon hade börjat få andra åsikter . I varje fall torgförde hon dem på ett sätt som åtminstone inte jag hade hört tidigare.
När tex LO Wanja kom på tal så var Lotta ytterst kritisk till hela dennes politik och dåliga politiska hållning. ( Håller med helt och hållet)
Lotta började framstå som en mer kritisk individ mot sitt parti och dess maktfullkomlighet.
Nå, hon blev sedan utsatt för div. grejor som du kan läsa om på länken till Expressen.

Att det börjar skönjas en opposition inom socialdemokratin ser man bla. DN idag där ett antal lite yngre politiker ute i landet pläderar för att man på kongressen längre fram ska ändra sin inställning till friskolorna. De är här för att stanna eftersom de ger frihet åt folket att välja själv vad som passar deras barn bäst anser skribenterna-
En rimlig hållning enligt mig. Sossarna har allt för länge varit negativa mot valfrihet för oss medborgare. Hur ska det förresten gå med samarbetat med V i denna fråga där Ohlys parti är totalt emot friskolor?
I Danmark har man haft friskolor i 50 år och alla partier där är överens om att så ska det vara.
Även vänstern i Danmark har alltid pläderat för detta men orsaken till skillnaden mot vänsterpartiet i Sverige är väl att man bröt med stalinismen redan 1956 och bildade ett nytt parti SF (Socialistiskt folkeparti)

Att SKP_VPK_V har haft svårt för vissa frågor och ter sig som ett NEJ-till allt -parti beror säkerligen på detta partis traditioner! (Sovjet hade rätt i allt)

Det ska bli trevligt att läsa Lotta Gröning i Expressen framöver där hon äntligen slipper både självcensur och partidiktatur!




Expressen klicka här

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate