måndag, juni 15, 2009

Slussen pch politiken!

I dagens Svd så har man en intervju med den engelska arkitekten Spencer de Grey. Han är mannen som sitter och ritar slussens framtid.
Det intressanta i denna artikel är följande :
" Spencer de Grey betonar att det inte är arkitekterna som bestämt hur bred bilbron mellan Söder och Gamla stan ska vara..........hans byrå föredrar alltid att söka lösningar som kan hålla tillbaka biltrafiken....
Brons bredd dikterades av stadens trafikingenjörer.Vi hade velat göra någonting som kanske kan begränsa mängden trafik, men blev tillsagda att respektera den trafikplan som redan har beslutats inom staden......!"


Nu upprepas samma gamla visa som tidigare i alla stora städer i vårt land. Teknikerna bestämmer och politikerna gapar och sväljer.
Det är lika fånigt som att skylla på att datorn hade fel när det går galet.
Politikerna ska bestämma över verktygen ! I det här fallet så ska trafikbyråkraterna rätta sig efter vad politikerna bestämmer.
Glöm aldrig heller vem som har satt dessa politiker vid makten.

Ska verkligen bilismen strykas medhårs fortfarande? Både Malmö och Stockholm avskaffade spårvägen med argument att spårvagnarna var ivägen för bilarna. Nu ska alltså bilismen styra hur slussen ska utformas.
Om 30-40 år kommer människorna att säga att dom var inte kloka år 2009 när man tog beslut om slussen!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate