fredag, juni 12, 2009

Falsk matematik!

"Rösterna är nu färdigräknade och för första gången någonsin ökar Socialdemokraterna i ett Europaparlamentsval jämfört med det senaste valet."

Så här står det på SSU:s hemsida när verkligheten var att SAP i valet 2004 fick 24.56 % och i årets val 24.41 %!
För att trösta sig ytterligare över det urdåliga resultatet så klämmer man till med att man är största parti i det här valet.
Jo,jo så kan man kanske se det men verkligheten är ju annorlunda. Alliansen är större än den rödgröna röran ihop!
Blockpolitiken är cementerad numera efter de bägge blockens hopslagning.

Socialdemokratin under Sahlin är kraftigt försvagad och deras argument är ihåliga.

Råkade en morgon lyssna på SSU i debatt mot MUF. Jytte Guteland mot Niklas Wykman!

En mycket uppskruvad Jytte på gränsen till att skrika, en debatt stil som inte jag gillar. I det läget så lyssnar man inte på sin motståndare. Det blev knappast en debatt heller även om Wykman försökte.
Sverige har sedan många år en ungdomsarbetslöshet högre än övriga länder i Europa. Detta försökte Wykman att få debatt omkring.

Kanske vår LAS-lagstiftning inte är så bra?

Eftersom Sverige envisas att ha denna lag som tydligen gör att det är svårare för de unga att få jobb så borde man kanske överväga att testa under två år att lyfta bort den och se vad som händer?

När någon försöker att diskutera denna heliga ko med en sosse så slår de bakut med bägge klövarna.
Sossarna har fått ändra så mycket i sina gammalmodiga inställningar under årens lopp så de borde vara lyhörda för andras tankar omkring LAS.
En gång hade vi en sosseminister med ansvar för bla post och telestyrelsen som hävdade att internet nog bara var en dagslända. Kan man vara minister med så inskränkta tankar så kan man nog idag också hålla sig med en SSU-ordförande som är lika inskränkt vad gäller arbetsmarknaden.
SSU:s orförande genom tiderna brukar för övrigt aldrig arbeta inom något annat yrke än politiken. Ska Jytte också bli en i raden av "broilers" som SAP-apparaten kläcker fram?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate