tisdag, maj 26, 2009

Möte med seniorNET

Jag var kallad till ett möte med pensionärsnätet, en frivillig oberoende organisation.
Vi skulle måhända inleda samarbete samt starta en aktiv grupp här i Söder om söder!
SeniorNet har ungefär 8000 medlemmar i Sverige och här i Stockholm ca 20 aktiva grupper.

Nåväl, det är billigt att bli medlem , blott 200 kronor om året och det är ju småpengar. Bra hemsida med bra kunskaper ända tills jag kom till en sk historiesida om Linux. Där verkar tiden ha stått stilla ! Ubuntu näms inte alls vad jag kunde se trots att vi har haft detta förnämliga OP-system i 5 år!

Däremot öser man en del beröm över Linux men samtidigt skrämmer man människor med att tala om hur svårt det är osv.
Sanningen idag är ju precis tvärtom. Jag hävdar att varje läskunnig individ kan installera Ubuntu, antingen inom sitt Microsoftsystem (Wubi) eller ta ner programmet samt bränna en cd för installation. Att installera Ubuntu är lättare än att ta sig genom den snårskog VISTA är idag.
(Windows 7 är bättre)
Ubuntu är för en logiskt tänkande människa lättare att handa i allt från att installera updates till att ta ner nya program.
Jag råkade ställa frågan till en ansvarig om det fanns någon grupp inom Seniornet vilken sysslade med Linux. Nej o åter nej blev svaret.

Inget intressa alls tydligen bland dessa 8000 medlemmar! Det är Microsoft som gäller .
Pensionärer är tacksamma utsugningsobjekt och det ruggiga är ju att man inte hjälper pensionärer att spara sina pengar! Linux kostar ingenting.
All programvara är gratis. När Linux släpper sina nya OP så får man ner dessa utan kostnad!

Gick sedan när jag kom hem in ordentligt på Seniornets hemsida och fann en viss förklaring där.
Microsoft sponsrar organisationen!
Alltså så gäller bara Office-Microsoft för dyra pengar när det trots allt finns ett gratis Open Office! Allt handlar bara om Microsoft och deras produkter!

Nå,visst är det som så att detta bolag dominerar vårt land och tjänar ohyggligt med pengar pga av nästan en sorts monopol-liknande ställning! Staten,landstingen och kommunerna göder denna feta kalv .(Högre skatter)
Jag säger inte att man inte ska lära sig Windows men man bör både i skolorna som på arbetsplatser lära sig LinuxOP också såsom man gör i andra länder. Men allt det här hänger kanske samman med den dåliga skola som har vuxit fram i många år.?

Om man skapar en hemsida för noviser så bör man nog inte säga från början att "det här är för svårt för dig" om Linux. Då har man stängt dörren från början och folk blir rädda!

Jag säger till dig som läser det här, Googla på ordet UBUNTU!

Läs och begrunda!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate