måndag, maj 18, 2009

Kronfallet.....

Jag ser i dagens Aftonblad att affärerna nu måste höja sina priser på varor vilka importeras.
Visst är det så när Sverige som nation faktiskt har genomfört en ofrivillig devalvering. Hur är detta möjligt, jo det har med gamla politiska beslut under Göran Persson.

Till skillnad mot det kloka Danmark så har inte vårt land knutit kronan mot Euron. De som åker över till Danmark märker snart att vår krona ligger så lågt som deras gjorde på sjuttiotalet.
Då åkte vi över och köpte massor med billiga varor ! Nu är det tvärtom, Dansken och även Norrmannen kommer hit och handlar massor.
Gränshandeln slår hela tiden nya rekord!

EU-hatarna tror att det är EU:s fel men de ska veta att om Sverige hade stått utanför EU så hade kronan stått ännu lägre i kurs!

Insändarna i AB spyr sin galla över EU! Det är nästan svagsint med tanke på alla framsteg EU gör med det mesta av sin politik inte minst miljöpolitiken. Varför skulle annars ett så EU-ovänligt parti som MiljöPartiet ändra uppfattning om det inte gjorde goda saker?

Lisabon-fördraget vill alla andra miljöpartier skriva på utom det svenska som inte riktigt hänger med än. Man kan hoppas att de kommer att inse nyttan av detta fördrag som kommer att ge möjligheter med ännu kraftigare tag mot miljöbovarna.

Plus en mycket viktig sak, bättre brottsbekämpning mot maffian!!

Om vi hade infört Euron som betalmedel redan från början liksom Finland, då hade vårt prisläge varit mycket bättre.
OCH varför i hela fridens namn behålla kronan bara av nostalgiskäl? Något annat kan det ju inte vara frågan om!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate