söndag, maj 03, 2009

Hans Rosling

Tv 1 sände ikväll ett program där man fick följa professor Hans Rosling. Han har genom att sammanställa bla statistik över de olika ländernas levnadsvillkor på vår jord kunnat åskådligöra på ett enkelt sätt att världens befolkning har fått det mycket bättre de senaste 50 åren.
Sjukvården har blivit bättre. Matförsörjningen har också på ett storartat sätt förbättrats. Där det råder kris så är det ofta brutala krigsherrars terror som störtar ner folk i hunger och sjukdomar.

Professor Rosling sa en sak närmast i förbigående men som är en viktig iaktagelse.
Kapitalisterna är ofta mer insatta i de olika ländernas behov än vad de olika hjälporganisationerna är. 
Jag kommer då att tänka på en "incident" för SIDA. Indien tackade nej till pengar från Sverige ,de förklarade för häpna byråkrater och politiker att de klarade sig själv utmärkt.

Rosling underströk att "hjälparna" ofta strök alla över en kam med sitt synsätt. Skulle det vara hjälp till skolor så fick alla detta utan att man tog reda på om de egentligen behövde hjälpen.
Vi vet idag genom revison att massor med pengar har gått rakt i fickorna på byråkratin och härskarna i en rad länder.
Cuba fick många miljoner i hjälp till "skolor" vilket gjorde att de kunde föra krig i Angola. Zimbabwe erhöll massor med pengar och troligtvis har de hjälpt härskaren till husbygge i Kina där ett mindre palats står till förfogande.

Att svenska studenter inte är insatta i världens status är inget konstigt när man ser hur vår statsapparat med den förra socialdemokratiska regimen betraktade Sverige och omvärlden.
Sverige var främst och bäst och man odlade denna föreställning under många år. Rosling kom med ett exempel och det var rätten till abort vilken vi fick genomförd som först i början på sjuttiotalet. Då hade den "upplysta" socialistiska regeringen suttit vid makten mer eller mindre från början av 20-talet.
Sk u-länder hade lagstiftat långt före Sverige om denna rätt. Här fick man ordna illegala sk abortresor till Polen innan regeringen orkade att ta i frågan.

I många länder har de bättre utvecklad sjukvård än hos oss. I fråga efter fråga så kan man peka på att andra länder har kommit ikapp oss och som sagt även gått om oss.

När någon ur den borgeliga oppositionen  tidigare ifrågasatte biståndspolitiken blev de ofta kallade för reaktionära av vänstern. När fakta nu finns på bordet så borde varje medborgare börja inse hur vi har slösat med skattepengarna, i bästa fall har de gjort någon nytta men i många fall har de bidragit till korruption samt att landets egen utveckling har stannat av.

Socialdemokratin har ofta talat med  kluven tunga. Man är offentligt mot krig och vapen medan man samtidigt låter industrin exportera mängder med vapen .

Man talade i många år om "rashygien" d.v.s. man förde på ett tidigt stadium ut Hitlers läror i vårt land. På Skansen finns idag att läsa vid Samebyn vad elever i våra skolor fick lära sig om Judar,Samer,Tattare och andra misshagliga.
Allt detta under många års sk "arbetarstyre". Under kriget så beslag tog man tidningar vilka berättade sanningen om Nazimens otäcka handlingar. Hederliga journalister fick fängelse för att de berättade saningen om Nazityskland.

I början på 70-talet fick journalister fängelse för att de berättade sanningen om SAP och deras spioner.(Bratt &Guillou)
Filmen om Ebbe Carlsson (Ebbe movie) avslöjar på ett tydligt sätt hur landets socialdemokratiska justitieminister Geijer var inblandad i kriminella affärer.(Horköp av minderårig bla) Peter Bratt på DN fick be om ursäkt eftersom statsminister Palme agerade och påstod att Bratt ljög. Så var ju inte fallet men Bratt fick bära hundhuvudet i många år. Är det någon som skulle ha en ursäkt är det Peter Bratt!

Bokförläggare Ebbe Carlsson kunde på statens bekostnad åka polisbil när han ville på dygnet, tom. upp till Värmland för att hälsa på Geijer. Egen nyckel till polishuset osv.

Affärer efter affärer har avslöjats men som vi ser idag så sitter man arrogant kvar på sina poster.Allt handlar bara om pengar .

Att skrubba varandras ryggar ingår . Alla de stora verken har under många långa tider behärskats av partifolket.De belönar varandra!
Den borgeliga regeringen påstod att de skulle bryta denna politik men pyttsan att de gjorde detta. Se bara hur de gav Göran Persson en post i "skogsstyrelsen" eller vad det nu var.

Vad gäller Sveriges tidiga anslutning till NATO (i slutet av 40-talet) så är bara FP (folkpartiet) sanningsenliga.De säger till skillnad mot alla de andra att vi är och har varit smyganslutna på speciella villkor till NATO.

Det pågår och har pågått i alla år  en slags förbrödring i toppen av politiken och då har också synsättet på andra länders utveckling ingått. De har fixat arbete åt varandra medan de under tiden har vilsefört svenska folket genom skenfäktningar i Riksdagen.

Stackars u-länder har man sagt och sedan har SIDA tillsatt en massa folk med riksdagens gillande för att fixa stöd åt de tilltänkta länderna.
Heder åt Indien som sa NEJ!












Svensk dokumentär från 2009. Hans Rosling är professorn i folkhälsa som gjort en osannolik global succé. Föreläsningarna om världens utveckling väcker skratt, jubel och eftertanke. Makthavare som Al Gore och Bill Gates ber om hans råd. Han vill få alla att ifrågasätta sina fördomar om världen - så som han tvingats göra med sina egna. Av Pär Fjällström. Även 07/05 i SVT2, 09/05 i SVT2 och 09/05 i SVT24.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate