lördag, april 04, 2009

Två ursvaga politiker!

"Socialdemokraterna rasar med nästan nio procentenheter i aprilmätningen.
Samtidigt får Mona Sahlin de sämsta förtroendesiffrorna någonsin. Bara 20 procent av väljarna har förtroende för S-ledaren.
- Det är en tydlig signal till alla Socialdemokrater att kavla upp ärmarna, säger Ibrahim Baylan, partisekreterare för Socialdemokraterna."

Tjaa, vad var det jag sa för ett par månader sedan. Mona Sahlin och hennes påtvingade uppgörelse med V var och ÄR ett stort misstag.
Det var LO-toppen som tvingade henne till denna mycket dåliga uppgörelse !
Att sedan välja Baylan till den viktiga posten som partisekreterare är ytterligare ett stort misstag.
På den posten har man alltid tidigare sett till att få duktiga hårdhudade politiker med erfarenhet. Baylan var redan som minister ett svagt kort och inte passar han bättre som PS heller.

Har sossarna helt tappat bort folk med lite fingerfärdighet för politik?

Nu kanske Ohly tonar ner sitt hånflin lite grann!


Kl. 18.30 AB

Mona Sahlin tycker att Wanja Lundby- Wedin bör avgå från AMF:s styrelse.
Hon tror att AMF-debatten kan vara en av orsakerna till att Socialdemokraterna nu förlorat väljarnas stöd
- Hon har ett ansvar som en del i styrelsen för det som hänt. En styrelse har alltid ett ansvar, säger Mona Sahlin till UNTV

DN :De borgerliga har tagit ledningen över oppositionen enligt två opinionsmätningar. Det verkar råda kalabalik inom Socialdemokratin när Mona Sahlin nu skyller väljarraset på Wanja Lundby-Wedin och helt underminerar LO-ordförandens ställning.

5 april:

Efter mötet meddelade LO i ett pressmeddelande att Wanja Lundby-Wedin lämnar sin post som styrelseledamot i AMF Pension - vilket Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin krävde i går. Detta sedan AMF Pension styrelse låtit mycket generösa löne- och pensionsavtal löpa. AMF har bett Finansinspektionen att granska dessa, och LO kräver att premier som betalats ut felaktigat återgäldas.

Förutom AMF Pension, lämnar Wanja Lundby-Wedin även styrelseuppdrag i Aftonbladet och AFA.

Men Raimo Pärssinen, riksdagsledamot från Gävleborg och ledamot i partistyrelsen, anser att frågan nu snarare är om Wanja Lundby-Wedin över huvud taget kan sitta kvar som LO-ordförande.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate