onsdag, april 15, 2009

Du blir störd.....

På ditt dagliga arbete utsätts du varje dag för störningar och bråk av en arbetskamrat. Det har gått så långt att även dina andra arbetskamrater inte kan utföra sina uppgifter till fullo. Alla klagar till chefen men han gör ingenting.
Säger bara att det är synd om Svensson! Han har det svårt hemma med sin fru.

Nu blandar sig högsta chefen i det hela eftersom han har märkt att arbetsresultatet sjunker och det kommer klagomål från kunderna.

Svensson blir uppkallad till högsta chefen och lovar bättring. I en vecka fungerar det sedan ballar Svensson ur helt och slår en annan anställd!

Då blir Svensson hemskickad en vecka utan lön som en första varning, blir det inte bättring så kommer han att få sparken!

De flesta skulle inte beklaga om denne Svensson fick sluta på jobbet men när det gäller skolans värld så råder andra regler.

Där ska de bråkiga få gå kvar och förstöra livet och skolgången för alla de andra. Nu har skolministern Björklund föreslagit att man som yttersta åtgärd ska få rätt att avskilja störig elev från gemensam undervisning och att rektorn ska få befogenhet att skicka hem eleven .

Reaktionen från röd-gröna röran plus lärarförbundet låter inte vänta på sig. Helt fel ,säger de med en mun.
Vänsterns talesman Dinamarca säger: " De som Jan Björklund vill straffa, är ofta barn som har det illa ställt hemma".
Marie Granlund från S tycker "att det är orimligt att stänga av en elev".

Jag frågar mig återigen varför man från det hållet alltid går i försvar för de individer som ställer till ett helvete för andra. I kriminalpolitiken har det alltid låtit likadant i alla år. Det är synd om brottslingen medan offret inte ens får en tanke från dessa politiker.
Det är kanske därför det har gått så fel i vårt samhälle. Att redan i skolan sätta stopp på mobbare,störare mfl kanske kan återföra en del till den rätta vägen?
Barn och ungdom måste ha normer att rätta sig efter, utan fostran blir det bara elände för både samhälle och dem själv.

Att lärarförbundets ordförande Eva-lis Siren inte hjälper sina medlemmar( lärare) till att kunna få ordning i skolorna är mycket märkligt. Det borde vara hennes uppgift som ordförande i lärarfacket!
Det är väl inte som så att hon låter sina partipolitiska inställningar styra sina beslut?

1 kommentar:

christian sa...

Håller med dig, märkligt att lärarförbundet inte stöttar Björklunds förslag. Bättre med det förslaget än inga restriktioner alls tycker man.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate