torsdag, mars 26, 2009

SJ monopolet ska bort!


"Oppositionen är kritisk till infrastrukturministerns förslag om att avreglera tågmarknaden. Istället för bättre service fruktar S, V och MP att det ska bli dyrare och sämre för resenärerna."

Så här reagerar rödgröna röran idag när vår folkvalda regering genomför det som S var med om att ta beslut nere i EU för många år sedan.
De bluffar och trixar hela tiden för att dölja sin tidigare politik i en mängd frågor tex den här om järnvägen.
Jag har för en stund sedan åkt T/R Lund -Malmö med den nya Öreundstrafiken ägd av Danska statsbanorna och det Brittiska bolaget First.Mycket täta avgångar nu och allt var frid o fröjd..
Det intressanta är att denna trafik är upphandlad av S i Skåne.
Här nere i Skåne går det tydligen bra att låta någon annan köra trafiken för sossarna ?

Talade f.ö. med en lokförare vilken hade övergivit SJ för att köra åt detta nya bolag, han lovprisade sitt byte. Lönen låg till och med 4000 kr högre.

Igår talade jag med en anställd på SJ som jag känner.Hon var inte glad åt SJ. 8 av hennes arbetskamrater var döda på kort tid berättade hon.
Två självmord plus ohälsa.De är så stressade ,berättade hon vidare,hade dåliga scheman att jobba efter.Hon ansåg att de aldrig hade haft det sämre. Allt medan högsta chefen har fått mycket bra påökt till över 3 mille om året.
Ulf Adelhson är orförande i SJ och lovprisar sin chef. Allt medan åkande personal inte mår bra.
Nå,det ska bli fint att få in olika andra aktörer på spåren framöver.
Domedagsprofetiorna från den sk opposition vi har kan vi lägga åt sidan.De har fått för sig att man ska ta till det värsta hela tiden.Vargen kommer,vargen kommer....

PS Ordf Adelhson sa i rapport ikväll att han som M-politiker hade förfäktad att vissa viktiga sektorer i samhället skulle drivas av statsapparaten bla järnvägen.

Sån hycklare han är! Bankerna är väl tusen gånger viktigare men se jag har aldrig hört honom vilja förstatliga dem!

Varför SJ skulle vara så besynnerligt viktigt kan jag ej förstå,trots vem som kör tågen så äger ju staten spåren! Staten kan om vissa linjer ej kan köras köpa upp driften på dem så som man alltid har gjort.

För övrigt så lades så mycket järnväg o spårväg ner under de socialdemokratiska regeringarna så jag tycker de talar som vanligt med kluven tunga!




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate