måndag, mars 16, 2009

Sanningen är inte lika för alla!

"Du har inte fått några kommentarer från någon och det säger en hel del. Kanske det är dags att inte skriva så mycket lögner som du gjort. Det tar ju även en hel del energi att skriva och struntar du i det kan du göra nåt bättre istället."

Dessa ord ramlade in hos mig idag från en läsare. I natt började jag läsa det stora verket Stalin ,den röda tsaren och hans hov" av Simon Montefiore. Ett slumpmässigt sammanträffande kanske? Vad är sanning?

Jag skriver en del om vänstern inbegripet socialdemokratin eftersom jag under mer än 30 år var aktiv inom vänstern.
När människor i alla tider har försvarat div diktaturer och ideologier så förväntar jag mig rader som dessa om lögner. Att ånyo läsa en bok om Stalin och denna fruktansvärda tid är att åter vaccinera sig mot denna pest. Även vänster o höger sossar (V+S) borde läsa och lära sig hur farligt det är att inte lyssna på kritik eller att alltid tro att man har rätt.
Partier har en förmåga att få folk att ställa upp så som det skulle vara idrott. Man har ett lag som man alltid hejar på . De är bäst på planen även om de förlorar stort!

SAP med Östros i spetsen är tondöva och tror att allt som de borgeliga gör är fel trots att de ibland genomför en hederlig sossepolitik upplagd tidigare av sap-regeringen.(FK tex)De lät tom. den socialdemokratiska generaldirektören sitta kvar i två år.

När inte ens de ledande kan hålla sig till sanningen hur i friden ska inte det inverka på den vanliga partimedlemmen . (allt partiet gör är rätt)!

Jag har min sanning och du har din ! En hel del beror på var på skalan vi befinner oss i livet.
Det som var sant för 30 år sedan är troligtvis inte sant idag!!

Kan vi inte vår historia då förstår vi inte heller vad som händer idag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du påstår att du sällan ser debatter i Tv för att de är osakliga. Själv är hela din blogg ett praktexempel på att vara osaklig. Du kalla folk för en massa nedlåtande omdömmen för att de inte har åsikter så som du. Du påstår helt grundlöst att de som ringde in till P1 ljuger utan att du vet något alls om det! Kom igen mannen, har du en moral för andra och en annan för dig själv, eller?

Vad vet du om andras levnadsförhållande och hur fattiga de är egentligen? Hur vore det om du istället för att angripa den fattigare delen av befolkningen anväde din bloggenergi åt att se den andra sidan av saken och istället ge dig på den rikare delen av befolkningen och deras bonusavtal, Vad vet du om andras levnadsförhållande och hur fattiga de är egentligen? Hur vore det om du istället för att angripa den fattigare delen av befolkningen anväde din bloggenergi åt att se den andra sidan av saken och istället ge dig på den rikare delen av befolkningen och deras bonusavtal, mastodontlöner och aktieutdelningar som de får när alla andra får dra ner på allt under kristider?

Man väljer sina strider och med vem man vill solidarisera sig. Du är fördomsfull och arrogant mot de sämst ställda och fjäskar för överklassen. Vet inte om du skiljer dig så mycket ifrån en ren socialfascist egentligen.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate