lördag, februari 21, 2009

Alkoholen

"Hur är det med dina tidigare alkoholproblem?
- Att leva drogfritt är ingen lätt resa. Jag mår bra och lever nyktert, säger Kristina Axén Olin och gullar med hundvalpen Archie som hoppat upp i soffan."

Dessa ord kommer från en intervju i DN ! Kristina säger att det inte är en lätt resa att vara alkoholfri. Sant och falskt.

Under lång tid i mitt liv så levde jag själv på den sidan där det var falskt och jobbigt. Alkoholen ville ta över så fort man hade problem eller ångest eller vad det var man tog till inför sig själv!

Det är som först när man har kunnat göra upp med hela olustbiten inom en själv som det kommer resultat som känns bra och fridfullt i själen. Resan dit är olika lång för oss individer. Tyvärr kommer en del aldrig fram till målet med total ickesaknad av ruset. Dit måste man komma för att må bra. Så bra som det går vill jag tillägga därför att har man ett mångårigt missbruk bakom sig så finns det spår i själen vilka man aldrig kommer från. Kan man bara hantera detta så klarar man sig bra.
Man måste dessutom inse att vissa upplevelser och handlingar kanske inte kan förlåtas av alla inblandade.
Mot sådant finns inget att göra för man kan inte tvinga andra att ändra inställning om de inte har intresse av det. Har man gjort det man själv kan så måste man försöka släppa det hela och inte resten av sitt liv lasta sig för något som tillhörde en sjukdomsfas i sitt liv.

Har man sagt förlåt och detta ord inte förmår att tränga in i den man ber om förlåtelse då kan man inte göra så mycket mer.

Till Kristina vill jag bara säga , kämpa på! Belöningen kommer tillslut!!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate