torsdag, januari 01, 2009

Nytt år igen!

Lyssnade på radions alltid utmärkta program 1, vårt folkuniversitet.
Idag talade de bla. om den fina artisten Victor Borge och jag vill bara citera en av många fyndiga ordvändningar från denna kloka, roliga och musikaliska man.

Borge till reportern :"Vet du vad det är för skillnad mellan en nazist och en hund?"

Reportern tänker, njae!? Borge:" Nazisten lyfter på armen!"


I övrigt så firade jag nyår hemma i min ensamhet pga av ihärdig snuva men såg i en enkät här på internet att hela 40 % av de svarande gjorde samma sak.
Smällandet började redan vid 17 tiden och slutade som först vid ett på natten här i Hökarängen så allt var som vanligt.
Ser att allt var som vanligt i övriga landet. Fylla,bråk,bränder,olyckor samt flera mord.
Moraliskt håller vi på att gå nedåt i många avseenden och det är ingen trevlig värld vi uppvisar så det är nog lika bra att sitta hemma.

Feghet uppvisar samtliga politiker som vanligt, i Norge har man slutat att sälja alla raketer på pinne som är farligast. Sverige fortsätter som om inget har hänt.

Det är samma feghet man uppvisar eller vad man nu ska kalla det vad gäller moppeåldern. I hela EU så ska man tex vara 16 år för att få köra den snabba sk Eu-moppen. Här i Sverige gäller 15 år och alla vet att just i den åldern klarar man inte av denna moppe. När man ser statistikkurvorna över hur olyckorna fördelar sig så är det just i femtonårsåldern det händer olyckor.

Varför kan Sverige inte anpassa sig efter övriga Europa i denna och många andra frågor?

Samma sak borde det vara med raketer och andra farliga saker. Om man har gemensamma regler så går det ej som nu att åka över gränsen och skaffa sig det förbjudna. (Norrmännen åkte naturligtvis och köpte pinnraketer i Sverige)

Tanken bakom att ha EU är ju att det ska vara samma regelverk i hela EU men Sverige har sedan många år bakåt varit ett land som bara till vissa delar ska vara med. Plocka vissa russin ur kakan. Det är socialdemokratins politik som gäller fortfarande. Se bara på Natofrågan där Tage Erlander och dåvarande regering ställde Sverige utanför NATO efter kriget. Norge och Danmarks socialdemokrater valde att öppet gå med i Nato medan Sverige sakta smög in bakvägen. Byggde vägar där Natoplan skulle kunna landa i ofred. Ställde om försvaret så det passade in i natomönstret osv. Utåt sa man alltid att man var emot Nato av någon anledning!
Så går man på fortfarande trots att vi mer eller mindre är med i Nato.

EU gick man med i öppet tillslut men det satt hårt åt innan SAP kunde förmå sig att ta detta steg.
Men som vanligt så ska det vara halvdant med en massa förbehåll. Ingen EURO därför att baktanken var att när man inte kunde devalvera länge så som man alltid tidigare hade gjort så skulle kronan kunna glida så att samma effekt ändå kan uppnås. En sorts snyltarpolitik!
"När det går dåligt för Volvo, då devalverar vi"!

Allt medan folket på detta sätt får betala krisen ! Fick någonsin bankerna återbetala till staten de stora belopp de fick låna förra gången det begavs sig??Nejdå!

Med den politik vi svenskar har upplevt under så lång tid under socialdemokratin så är vi inte vana vid att ens försöka tänka Europeiskt!

Slutligen så la jag märke till en sak värd att begrunda under ett annat program i radion. Detta var från Mocambique , de talade om vissa gatunamn i huvudstaden. Det var Mao-tse-tung gatan, Leningatan och Olof Palmegatan

.
PS Typisk Malmögrej:" Även i Malmö brann det på många håll under natten. Bland annat blev en kemisal på Holmaskolan helt utbränd i en anlagd brand. När räddningstjänsten anlände till platsen utsattes de för raketbeskjutning från ungdomar som hade samlats utanför skolan."










Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate