lördag, januari 03, 2009

Gaza!

Israel gick in i Gaza nu på kvällen!
Vår utrikesminister Carl Bild skriver så här på sin blogg:

"Israel har nu inlett en markoperation in i olika delar av Gaza med allt vad detta kommer att innebära.

I strikt mening innebär detta ett erkännande av att man med den gågna veckans anfall från luften inte har lyckats att uppnå det man hade hoppats på.

Men i stället för att - om möjligt - söka en politisk lösning efter detta misslyckande har man nu valt att på ett dramatiskt sätt eskalera konflikten genom en markoffensiv.

Att detta kommer att göra en lösning på den akuta konflikten än svårare är alldeles uppenbart. Och risken för att konflikten får allvarliga återverkningar i regionen i dess helhet har ökat dramatiskt.

Utsikten för att de närmaste dygnens diplomatiska ansträngningar skall kunna leda till några framsteg har minskat dramatiskt. Med all sannolikhet inleddes operationen för att den skulle vara igång innan det diplomatiska trycket för en snabb vapenvila skärptes.

Men förr eller senare måste vapnen trots allt tysta - och de som arbetar för fred och försoning har en skyldighet att aldrig ge upp."

Jag anser att CB håller på att bli en bra och klok utrikesminister och kan bara ansluta mig till hans åsikter om Israel och Gaza!

Allt fruktansvärda hat där nere ger negativa vibbar över hela världen och om jag fick önsketänka så vore det att Hamas föll och President Abbas kunde få en varaktig fred med Israel. Tyvärr så är det bara önsketänkande !!





Carl Bildts blogg är här!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate