onsdag, november 19, 2008

Uppdrag granskning


Nio personer i en trea - med mögel och kackerlackor

TEMA BOSTAD: En mögelskadad trerummare som delas av nio personer - och där barnen vaknar av kackerlackor som springer över ansiktet.
Välkommen till trångboddhetens Malmö, hösten 2008.

* Kackerlackor kryper över ansiktet om natten
* Se reportaget i SVT Play

Uppdrag granskning tog upp ett angeläget problem från Skåne och i synnerhet Malmö. Där har förts en vansinnig bostadspolitik av socialdemokratin i så många år och nu ser vi resultatet . Istället för att bygga vanliga bostäder har man sedan många ,många år ägnat sig åt att bygga lyxbostäder och skyskrapan "Vingelpitten"!


Kommunalrådet Reepalu är arkitekt från början och är mycket intresserad av byggnation men som sagt var inte byggnation åt folkets flertal.

När skyskrapan skulle byggas så framträdde en annan byggmästare och han erbjöd sig att bygga 4500 vanliga lägenheter istället för de 147 stycken som finns i skruven.

Varken HSB eller Malmö stad var intresserade av detta erbjudande!

Felet i Malmö sedan 15 år är att det inte finns några lägenheter att hyra. Detta skapar en mycket osund bostadsmarknad. Underhållet var lika med noll i de lägenheter som förekom i reportaget. Det var vedervärdigt att se alla kackerlackor krylla överallt.
Barnen som bodde där hade nervösa symptom och inte undra på det när man var tvungen att täcka över sitt ansikte för att kunna freda sig från ohyran när man skulle sova!

Uppdrag granskning brast på ett par punkter i sitt reportage. De skulle naturligtvis ha sett till att ställa någon från den förra regeringen till svars för den förda politiken. Dessutom kom den lokala politikern Anders Rubin för billigt undan. Anders Rubin (en gång en ettrig och radikal SSU-are) har ansvar och befogenheter att agera mycket hårt mot dessa dåliga ägare av husen.Tvångsförvaltning finns alltid att tillgå och den borgeliga regeringen har skärpt lagarna så att man lättare kan ta till detta nu! Ingenting har hänt under alla dessa år!

De troende sossarna skyller ju alltid på borgarna vad det än gäller men det kan de inte göra vad gäller bostadspolitiken. I Sverige har det byggts hälften så många lägenheter mot tex Danmark,Finland om man jämför i norden. Sådant straffar sig till slut och i Malmö med sin stora inflyttning av invandrare blir läget akut bostadsbrist i slutänden.

Skamligt är det och jag mådde illa av att se det här och jag är glad att jag inte bor kvar i Rosengård längre. Ja , mycket glad att slippa Malmö och denna överklasspolitik som sossarna har fört i så många år.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate