måndag, november 17, 2008

Lycklig utan bil?

I går så påstod en forskare i Svd att den som ställer sin bil kan öka sitt välbefinnande .
Många skrev till tidningen och en del är ju rabiata bilister och framhåller att det bara tar 5 minuter att åka o handla med bilen medan det skulle kanske ta 20 minuter med bussen!

Jojo , visst kan det vara sant och vill man betala dyrt för sina varor så ska man ju hålla sig till detta koncept. Om man nu har 5 minuters bilväg så kanske det inte skulle ta så värst lång tid att cykla eller gå? Då kanske man slipper att betala ett kort till närmaste "träningsläger" långt borta också!

Bläddrar så vidare i tidningen och några sidor längre bort så finner jag följande rubrik:

Tre ungdomar – en kvinna och två män – omkom i en våldsam singelolycka på E 14 nära västra infarten till Trångsviken. Alla tre ungdomarna var mellan 18 och 21 år och bosatta i Krokoms kommun.

Jag är lycklig ända sedan 1975 att jag slipper ha en bil! Helst åker jag inte bil men jag är ingen fanatiker utan visst kan jag åka bil när det behövs men det skall Gud veta att jag är mer än väl medveten om hur farligt det är. Inte gör heller de andra bilisterna mig särskilt glad heller med sina ibland livsfarliga omkörningar och fortåkningar på vägen. Rena rama racerloppet hos vissa unga män!
Unga män tror tydligen ibland att de är odödliga, bilden ovan visar något annat. En bil som nog har framförsts med hög hastighet trots att det var halka.

Det är bara att beklaga familjerna som har drabbats ! Idag kanske de heller inte är så glada åt bilens välsignade plats i vårt samhälle.

1 kommentar:

hpy sa...

Det ar kanske latt att klara sig utan bil da man bir i stan och har tillgang till de allmanna, men atminstne har i Frankrike, utom i de storre staderna, ar det sa gott som omojligt att klara sig utan bil.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate