tisdag, november 25, 2008

Egoister och giriga!

Idag hade jag en heldag hemma hos min morbror. Vi talade som vanligt om världen och människorna som befolkar denna värld. Senare på eftermiddagen kom Pavel  och då ställde vi frågorna på spets. Är folk värre nu än för tex femtio år sedan?
Vad kan man göra för att ändra den trista trenden att människor bara tar för sig utan hänsyn till hur det går för andra och resten av världen. Vi tänkte naturligtvis på hur den nuvarande krisen uppstod i USA tack vare bankdirektörers ohämmade utlåning .
En utlåning till fattiga som inte kunde betala tillbaka. De gjorde inte detta för att hjälpa de fattiga, ånej!  De gjorde det bara för att berika sig själv eftersom systemet gjorde att ju mer de lånade ut ju mer fick de själv i bonus.

Svenska företag, banker ,staten, fonder osv hade placerat massor med pengar i dessa banker. Så hade också övriga världens företag gjort. Panik!

På Island växte de unga giriga ekonomernas affärer över alla bredder. De köpte och sålde dygnet runt. Den konstlade förmögenheten växte så de började köpa upp halva London. Sen dök allt till botten och hela Island håller på sjunka som en sten.
Folket vill inte bo kvar, de flyttar från ön som inte längre ger dem varken arbete eller pension. Pengarna är slut och inget värda!
Nu ropar detta anti EU-folk på medlemskap och Euro, det är så dags nu!
Ska det gå samma väg här ? Ska Sveriges folk inse att vi står stadigare ihop med övriga folk i VÅRT Europa?
Ska vi äntligen bli Europer?

Apropå egoister så kanske det börjar i det lilla. När jag åkte hem med t-banan så steg det på en ung tjej med ryggsäck och naturligtvis telefon i handen.
Halvfullt vid de första stationerna så hon kunde ha ryggsäcken på sätet bredvid sig.
Sen började det att bli tjockt med folk som stod ,ingen sa till henne att flytta på ryggsäcken. Hon bara pillade på sin mobil.
Nästa station var knökfull och så blev vagnen också. Då petade en dam på ryggsäcken och frågade tjejen hövligt om hon möjligen  kunde flytta på den!
Man tycker att ingen ska behöva ställa denna fråga.
Ryggsäcken flyttades men huu så sur hon såg ut denna unga tjej.
Där börjar egoismen på det lilla planet. Jag minsann ska.........min rätt.........ni kan dra.......
Dessa individer bryr sig inte om de tar plats eller stör grannen med festen klockan tre på natten. Blir de ekonomer med en position och har ett sådant sätt och inställning så kan inte resultatet bli annat än det vi ser i världen idag. 
Girighet och bristande hänsyn. Dålig fostran i botten! 



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate