onsdag, november 19, 2008

Att förstå!

"Kamrat" Bergström har moralisk resning och jag är glad och tacksam över det han uträttar nu!

Jag tog fram den EP-skiva som producerades av DFFG 1975 (De förenade fnl-grupperna) då hyllades de "svartklädda" unga männen som "befriade" Kambodja. Då på våren -75 , lagom till 1 maj så föll Saigon och hela Kambodja. Vi var så klart glada över USA:s nederlag och kunde naturligtvis inte ens ana att Pol Pot skulle vara en förklädd djävul.
Denna fälla har alla politiska aktivister fallit i när ungdomligt oförstånd har tagit över . Av den grupp som åkte till Kambodja var tre unga människor men den fjärde var en vuxen man, Jan Myrdal vilken också omnäms i svd:s artilkel.
Tidningen Folket i Bild/Kulturfront där jag satt i styrelsen samt var aktiv i Malmö/Lundgruppen hade svävat på målet vad gäller PolPot. Nu hade vi valt att anställa en ny ung chefredaktör vilken tog denna fråga på allvar med nya ögon.
Sagt och gjort , han reste till Kambodja för att med egna ögon skaffa sig en uppfattning över vad som hade hänt. Kom hem med en mycket bra artikel och fina bilder som vi publicerade. FiB kämpade för "tryck o yttrandefriheten" men si då sprack allting som hade med dessa paroller att göra. Myrdal drog i tåtarna och med de jasägare som fanns inom FiB så blev det sparken för den nya redaktören. (Undrar om han någonsin fick något avgångsvederlag)
Då insåg jag en gång för alla att man måste bryta med en sådan rörelse om man vill ha sin heder i behåll.
Jösses vad skit jag fick på ryggen! Alla dessa jasägare till Myrdal som till och med solar sig i hans skugga stod upp då och kastade skit !
Allvarligare är att han och hans likasinnade förfalskar historien fortfarande på samma sätt som vissa sk historiker försöker förfalska nazismens brott.
Idag ser vi hur dessa människor sluter talibanerna i Afhanistan till sin famn på samma sätt som man slöt Pol Pott till sin famn. De kallar dem för frihetshjältar på samma sätt som man gjorde med de "svartklädda" befrielsehjältarna som tågade in i Phnom Penh.
Gunnar Bergström är en man av annan kaliber och det är hoppingivande att det finns sådana individer vilka kan träda fram och berätta en annan historia.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate