onsdag, september 10, 2008

von Holstein lämnar kulturrådet


"Jag trodde inte att den var så politiserad. Det är inte förenligt med demokrati att kultureliten sitter så fast i sina värderingar. Den har cementerat sin makt. Kultur ska vara något exklusivt för dem, alla andra ska hållas ute. Det är bara rödvinskommunister som går på teater."

Johan Staël von Holstein avgår med omedelbar verkan ur Statens kulturråds styrelse. Orsaken är tidsbrist, han behöver lägga allt kraft på i sitt företag IQube, meddelade Johan Staël von Holstein på en pressträff på onsdagförmiddagen.


Jojo,det blev som många sa från början när han blev invald i "kultureliten". Ingen uthållighet utan bara en massa mediautspel. Den mannen inger inte något förtroende i åtminstone mig och tydligen så delar jag denna uppfattning med många.
Tyvärr är den kulturella standaren inte så hög hos den "nya mediaöverklassen" idag.
Holsteins snack om "rödvinsvänstern" faller platt mot marken och är en spottloska på oss övriga medborgare med borgeliga värderingar som älskar kultur i alla former.
Har herr Hålsten solbrillor på sig jämt?

Jag går gärna på Dramaten eller Operan med människor som likt mig älskar det som framförs. Om grannen bredvid mig skulle vara vänster eller höger kvittar mig, huvudsaken att vi gillar kultur.

Sen borde ju en och annan ställa sig frågan varför just "vänsterfolk" har en intressant och givande kulturproduktion?
Så har det varit i århundranden. Att de radikala kan producera de intressanta och viktiga frågeställningarna inser de flesta. Att de då använder ordet,dansen,filmen,musiken osv ska vi andra bara vara tacksamma över.
Chaplin blev utkastad från USA med skällsorden "kommunist" över sig. Hålsten sänker sig till samma nivå!
Fy fan!

1 kommentar:

Anonym sa...

Som en viss G.F. så fint utropat vid ett föertal tillfällen; "Äntligen!"

Johan stjäl från... (ifylles med passande efternamnsrim) är en sådan enkelspårig människa så det finns knappast motsvarighet i någon annan känd levande människa av idag. I Sverige, ur tiden!

God vecka förresten!
/A

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate