onsdag, september 24, 2008

Morden i Finland började för länge sedan!

En finsk historieforskare lade för en vecka sedan fram en avhandling om Finlands inblandning i utrotningen av judar under andra världskriget. Han påvisar där att finska medborgare deltog i Hitlers dödspatruller och hjälpte nazisterna. Detta har varit tabu i Finland under alla år att diskutera, lika väl som inbördeskrigets fasor under 1918-20!
Att Finlands "vita" sida utrotade motståndare(röda) i Finska koncentrationsläger under dessa år är väl känt och var en varböld i det Finska samhället under närmast 50 år. (Eller mer)
Finland har en blodig historia sedan hundratals år tillbaka, Sverige bidrog under sin stormaktstid till detta också. Finska soldater utnyttjades alltid av den svenska statsmakten som förtrupper och fotfolk . De led fruktansvärt under de svenska befälen vilka drev dem i döden i mängder.Så länge det passade Sverige så utnyttjade man Finland och dess befolkning.
Det finns inget konstigt i att Finland nästan frivilligt lät sig inlemmas i Ryssland i början på 1800-talet.De fick det bättre på alla sätt med nästan självstyre av sitt land. Under andra världskriget så visade Sverige sitt rätta ansikte, när Finland verkligen behövde hjälp mot Ryssland så svek vi dem!
Ett samhälle med en sådan historia med mycket vapen och våld bär på sin historia och unga män idag kan reagera därefter. Samma saker händer i USA som också är präglat av vapen och våld. USA har en ytterst blodig historia också , behöver väl bara säga ordet indianutrotningen!
Jag har sedan lång tid intresserat mig för Finland därför att jag tycker om detta land men det har en baksida som inte är vacker.
Armod ute i förorterna, den svensktalande befolkning betraktar sig fortfarande som ett slags överklass. Finländarna tycker inte alltid om de svensktalande då de ibland tom föraktar det finska språket.
Ungdomskulturen som har övertagits från USA ihop med utanförskapet hos vissa blir till en tickande bomb.
Nu har vi åter sett en explosition med död i spåren och alla frågar sig varför. Samma sak kommer att hända återigen i vitt skilda samhällen där jakten på absoluta profiten överskuggar humanismen.

Under tio år har jag varit med på olika ungdomsforum på internet och kunnat studera hur många ungdomar totalt föraktar vårt samhälle och oss "vanliga" medborgare. Särskilt vuxenvärlden är en styggelse för dem. Hur många gånger jag har blivit hotad till liv och lem vet jag ej längre. Råheten är något som har ökat bakom det anonyma tangentbordet och ute i samhället ser vi detsamma. I Sverige brinner det snart sagt varje dag i skolor, bilar osv.
Att kasta stenar i huvudet på andra är inget man betraktar som konstigt längre.
Andra ungdomar stoppar huvudet bokstavligen i sanden och sysslar bara med ytligheter, jag följer varje dag många bloggar och ser hur de unga på den kanten bara tänker på sig själv och vad de gör. Det redovisas varje dag allt från vad man äter till hur mycket man drack på fredagkväll. Aldrig nästan något om det som händer ute i världen eller politiken. Aldrig en bokstav ens om såna förfärliga händelser som den i Finland .
Idolprogrammen dominerar i denna konstlade värld och kvällspressen har natuligtvis hakat på.
Ensamma i djupet olyckliga killar hålls utanför effektivt av "de ytliga"! Ingen bryr sig längre, inte ens skolorna har någon beredskap. De ensamma hatar ännu mer för ibland pågår det en sorts massmobbing i samhället.
Det vore ju bättre om man försöker att förstå varför dessa killar kommer så snett i tillvaron istället för alla dessa fördömanden. En del kommer med det taskiga påståendet att det är internets fel, det är verkligen att inte vilja ens försöka förstå vad det är som håller på att hända vår civilisation.
Om "vuxenvärlden" hade intresserat sig för internet mer och kanske hållit koll på vad de unga sysslar med där och kunnat diskutera detta med de unga så hade mycket varit bättre.
Det går inte att ställa sig vid sidan och låtsas som om inget har hänt. Internet är ett forum där de unga finns och där man kan se tendenser över vad som håller på att hända. Där kan man komma till tals med de unga på ett sätt som nästan ibland är omöjligt i det vardagliga livet.

Hade den finska "internet"polisen varit mer vaken så hade den här killen kanske aldrig begått de här morden.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate