söndag, augusti 31, 2008

Ska det vara så här?


Beväpnad polis ryckte ut till vad de trodde var ett rån mot en Konsumbutik i Kirseberg. Men det visade sig handla om två män som slog sönder inredningen i butiken.

MALMÖ. De båda männen gick på söndagseftermiddagen in i Konsumbutiken på Kirsebergs torg och slog och sparkade sönder inredning.

Personer i affären larmade polisen som först trodde att det handlade om ett rån. En patrull gick med dragna vapen mot butiken där de två männen fanns kvar. Men ingen greps.

I stället upprättades en anmälan om skadegörelse. ( De skulle ha gripits och låsts in och sen skulle Sverige ha en snabbdomstol som dömer dem ögona krök)


PS
Två män knivskars i ett bråk på Persborgsgatan i Malmö under söndagseftermiddagen. Två andra män, som befann sig i en lägenhet i fastigheten, greps kort därefter av polisen. En kniv har nu påträffats på platsen.


Polisen kallades till flerbostadshuset på Persborgsgatan efter att boende i fastigheten slagit larm. När polispatrullen anlände fann de två män, svårt knivskurna, i trapphuset.

PS 1
En bil och en grön stadsbuss kolliderade vid 14-tiden i centrala Malmö. Bussen försvann från platsen efter olyckan.

PS 2
Allt fler som testas för hiv i Malmö har redan utvecklat aids. Många struntar helt enkelt att testa sig.
– Det här gör att smittspårningen blir mycket svårare. Det är oerhört allvarligt, i värsta fall kommer vi att få se en ny epidemi, säger Taisto Vierimaa, på Smittskydd Skåne.
Hivspridning i Skåne
2005 – 45 nya fall av hiv. 4 av dem hade utvecklat aids.

2006 – 53 nya fall av hiv. 10 av dem hade utvecklat aids.

2007 – 75 nya fall av hiv. 11 av dem hade utvecklat aids.

Första halvåret 2008 – 31 nya fall av hiv. 7 av dem har utvecklat aids


Så här kan man få ihop lite dåliga nyheter från landets tredje stad. Om jag granskade tex Göteborg så skulle jag säkert få fram ungefär samma händelser.
Malmö har kommit på tapeten den senaste tiden mer än andra städer pga det pågående "kriget" mellan två gangstergrupper.
Kriget handlar med all sannolikhet om vem som ska kontrollera knarkhandeln. Det gäller tyvärr mycket stora pengar. De som lever på sånt här är unga killar där man redan på deras sätt att leva ser vad det är frågan om. Nya mycket dyra bilar i miljonklassen tex. De har inga arbeten att gå till och taxerar inga inkomster.
Bilen är skriven på någon annan, det har uppstått ett nytt yrke. Bilmålvakter kallas de,
män som kan äga upp till ett par tusen bilar.De har inga arbeten och alla miljonböter som strömmar in skiter de fullständigt i. Tydligen också myndigheterna som inte har gjort något åt det här problemet.
Mitt förslag är: ta bilen från dem. Samma sak med rattfylla för andra gången, låt bilen vara förverkad för tid och evighet.
Sug på den karamellen alla rattfyllon och kriminella "målvakter!

PSPS Såg det här i DN just nu 23.00

Brottsvåg hotar Göteborgs rykte

Skottlossningar och uppgörelser i den undre världen har blivit en del av vardagen i Göteborg. I går morse hittades en 44-årig man ihjälskjuten, mitt på Årstidstorget i Göteborgsstadsdelen Kortedala. Ledande Göteborgspolitiker oroas för att stadens rykte tar skada.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate