onsdag, juli 30, 2008

Mödomshinnan och de arma männen!

Först och främst så vill jag säga så som en berömd författare sa en gång: "Det är synd om människan"!
När det gäller den sk mödomshinnan så är det särskilt synd om dessa kvinnor från andra länder som påtvingas av sin kultur (läs män) att tro på denna myt.Det finns ingen mödomshinna som täcker hela slidöppningen eller strax därbakom!
I ett medeltida Sverige så var det också noga med att efter brölopsnatten kunna offentligt uppvisa ett lakan med blodfläckar på. (Ofta var det blod från ett djur eller att man skar sig någonstans och klämde ut lite blod på lakanet. Om mannen var svartsjuk så ordnade kloka kvinnor tillsamanns att bruden fick en liten ballong fylld med blod instoppad i vagina innan sänggåendet.Den gick sönder under samlaget och allt var frid och lycka)
Nu har vi en del unga förtvivlade flickor från länder där mannen och familjen har makten över den enskilde i allt, även över den sk mödomen. En flicka som på bröllopsnatten inte blöder efter ett samlag utsätts för förkastelsen. Vad inträffar om mannen inte ens kan genomföra ett samlag pga av nervositet? Hur förklarar man då att det inte finns något blod på sitt lakan?

Att vara man och tro och leva efter medeltida föreställningar är att beklaga men att Sverige är med och ställer upp på dessa egendomliga åsikter och medverkar till dyra operationer ger bara dubbla budskap. Vi ska ta avstånd från allt sånt här hokus pokus ! Sakta men säkert håller vi på att införa och acceptera vidskepelse från andra länder.
De med medeltida kultur lever sitt eget liv i vårt land, talar ofta dålig svenska och i botten föraktar allt vad vi står för.Vi når dem inte! Deras barn blir splittrade i själen och ofta olyckliga med diverse problem i livet.
De hör inte hemma någonstans och sådant leder dem till ett verkligt utanförskap!
I fyrtio år har bedrivit en politik i vårt land som har kallats för välfärd. Sanningen är den att man har under hela den här tiden skiktat vårt samhälle något bedrövligt och tillåtit att invandrare har blivit en tredje klassens medborgare.
Att ställa krav har man inte vågat pga av risken att bli kallad rasister, hellre då stora enklaver i våra städer där man har buntat ihop alla dessa arbetslösa levande på soss.
Att man då också sluter sig samman med sina regler ,kultur,heder och tro på allt från mödomshinnors vara till salighet genom att bära schal för att dölja sitt hår är väl inte så konstigt?

Men frågan är om vi ska ha denna utveckling kvar i vårt samhälle eller om vi ska motarbeta den här reaktionära samhällsutvecklingen?


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate