fredag, maj 09, 2008

Nolltolerans ska råda!

"En kraftigt påtänd tjackpundare utan körkort kör alldeles för fort, kommer över på fel sida, kraschar söder om Stockholm rakt in i en mötande bil och dödar två, far och son.
Tingsrätten tycker INTE att knarkaren har "gjort sig skyldig till ett medvetet risktagande".

Varje dag läser man hur tingsrätter på olika orter nästan viftar bort brott. Allvarliga brott där människor dödas på olika sätt.
I dagarna så frikändes mannen nere i Blekinge för att han ansågs som .......ja vad då, vad hade han gjort och med vilken rätt. Jag förstår att han och hans familj var pressad, polisen och samhället svek denna familj gravt. Trots detta så kan det inte vara rätt att döda en slyngel i tonåren. Någon form av straff måste dömas ut i preventivt syfte.
Vad gäller narkomanen som körde ihjäl två så fick han lite över ett års fängelse men märk väl att det mesta av det straffet utdömdes pga av andra brott.
Samma sak hände i Stockholm där de unga killar som sparkade Riccardo fick sina straff sänkta till max ett år på "uppfostringsanstalt"!
Det har blivit "billigt" att döda på vissa sätt ! Att döda så som Anders E har gjort
kostar betydligt mer, säkert livstid med all rätt!
Att köra rattfull och döda fem personer så som en långtradarchaffis åstadkom kostade fyra och ett halv år , alltså inte ens ett år per liv!
Det vidriga är att ibland kan domens längd helt bero på var i landet man döms.

Domsluten kan se helt olika ut beroende på var man bor, detta kan inte vara rimligt!

För närvarande råder det kris på landets åklagarmyndigheter, de har ej fått den ekonomi som behövs för alla nya mål .Regeringen har höjt anslagen till polisen och domstolarna med följd att antalet beivrade brott har ökat. Utan åklagare kan inte något göras och brottslingar går fria.
Vi har en
Justitieminister , Beatrice Ask, som nog inte klarar av sitt jobb eller är det finansen som sätter stopp för ökade anslag till åklagarna?
Vi är många som är besvikna på särskilt moderaternas omläggning av sin politik till en slags sossepolitik.
Finns det förresten någon försvarsminister i regeringen .Finns det något försvar kvar? Finns det någon som överhuvudtaget minns 1900-talets krig i Europa eller hotbilden från Ryssland?
Det pågår ett kollektivt hjärnsläpp inom samtliga partier ,riksdagen, domstolarna,militären.......

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate