onsdag, maj 21, 2008

Från Riksdagens nyhetsförmedling

Onsdag 21 maj 2008


Ny lag om hälso- och sjukvård åt asylsökande (SfU8)


Landstingens skyldighet att erbjuda bland annat asylsökande hälso- och sjukvård samt tandvård skrivs in i en ny lag. Lagen innebär en formalisering av de avtal som i dag finns mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting och förändrar inte omfattningen av vården. Den nya lagen börjar gälla den 1 juli 2008. Lagen ska inte gälla för vuxna personer som fått avslag på sin asylansökan men stannar kvar i landet som så kallade gömda och personer som inte sökt asyl, så kallade papperslösa. Regeringen fortsätter att arbeta med frågan om en eventuell utvidgning av vården för asylsökande samt gömda/papperslösa.


Debatten har gått högt i riksdagen och alla ledamöter vet att FN har kritiserat Sveriges politik vad gäller "papperslösa mfl" när de behöver vård.
Läkare och sjuksköterskor har avgivit löftet att alltid rädda liv samt ge vård åt sjuka. Det ingår i deras yrkesetik och måste vara så!Personalen på våra sjukhus har ställts inför ett mycket svårt dilemma med samvetsnöd tack vare våra politiker!
Majoriteten av våra politiker är inhumana på ett sätt som strider mot alla vettiga regler och kristna humana inställningar. Man ska ta hand om sin nästa som befinner sig i nöd , eller hur?

När de nu fattar beslut som kommer att innebära att man ska ta ut full betalning av den sjuka så faller det på sin orimlighet. Ingen kan tex betala 100.000 kronor för en operation av oss "vanliga" människor så hur skulle då tex. en flykting kunna göra detta?
Riksdagen gör som SJ har gjort med oss pensionärer. De säger att det finns rabatt på tågen men man måste köpa biljetten samma dag som man ska åka för att få denna rabatt och då finns inga biljetter att få!

Alla de som idag har röstat för detta idiotiska förslag bevisar därmed att antingen är de fullkomliga idioter eller så är de enbart cyniska!

PS  Den omdebatterade lagen om vård för asylsökande antogs på onsdagen av riksdagen med röstsiffrorna 265—33.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate