lördag, maj 10, 2008

Att invadera andra länder...


För rätt så många år sedan satt jag som styrelsemedlem i tidningen FiB-Kulturfront!

Avgick frivilligt efter motsatta uppfattningar om vad som hade hänt i Kambodja under Pol Pot.En annan faktor för att avgå var motsättningar om det var rätt av Vietnam att gå in i Kambodja och befria detta stackars folk från en massmördarregim! Jag hade tidigare förfäktat att det var rätt av Tanzania att gå in i Uganda för att avskaffa diktatorn Idi Amin och hans skräckvälde.
De "rätttänkande" ser faran i övergrepp från starka stater att utnyttja möjligheten att tex så som USA många gånger i historien gå in för egen vinnings skull i andra länder. (Irak och oljan tex)
Sovjet-Unionen tillämpade samma invasionsrätt under många år.(-56 Ungern-68 Prag osv)

Nu har vi tyvärr ett FN där det sitter stater som aldrig kommer att gå med på att FN kan utföra sina rättmätiga uppdrag, de har vetorätt!

Nästa massmord som nu pågår är i Burma där det sitter en militärdiktatur stödd på Kinas bajonetter. Hela världens folk ser inför öppen ridå hur denna regim medverkar till massmord på sin svältande befolkning. FN kommer inte in med mat ens och den mat som har kommit in beslagtar militären för egna syften.
Ett starkt enat FN skulle kunna ta beslut att man med våld går in i Burma för att hjälpa detta plågade folk.
Jag pläderar alltså återigen för att man bryter den sk folkrätten.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate