tisdag, april 01, 2008

Per Garthon fick domen igår (31/3)

PER GARTHON OCH KUNG ALKOHOL

Per Garthon var närmast en idol för mig när han för länge sedan var ordförande för FPU (folkpartiets ungdomsförbund).
Klar och saklig i de stora frågorna om Vietnamkriget och Palestina.

Träffade honom för några år sedan när han kom hem från en konferans i Danmark, talade en kort stund med denne bakfulle och griniga man och tänkte redan då att han har nog problem med alkoholen.Åren gick och så läser jag för två år sedan att han hade åkt dit för rattfylla.
Nu har han åter åkt dit o denna gång så är han den utstuderade alkoholisten,dricker några starköl som han har med sig i bilen i väntan på bärgning och polis.
Så gör alla alkisar när de vill försöka bortförklara allting. Ja men jag drack efter krocken,säger de med en mun.
Ibland har det visat sig att de inte blir fällda då av någon konstig anledning.
Om man tog ett blodprov på PG och kollade hans levervärden så skulle de visa att han har höga värden precis som alla som dricker för mycket !

Det är ledsamt att se att denne en gång modiga man nu fegt försöker sig på såna här tricks men det ligger i sjukdomsbilden för en alkoholist.Alla missbrukare följer samma mönster oavsett vad de missbrukar!

Jag hoppas för PG:s egen skull att han tar tag i det här och söker den hjälp som trots allt finns,varför inte prova att gå på ett AA-möte?

Föregående text skrevs förra året och nu har domslut meddelats.Per G dömdes ej för rattfylla utan bara för vårdslöshet i trafik.

Ett domslut som är helt idiotiskt och är en sk björntjänst för Per.Rätten godtar hans förklaring till fyllan , Per säger att han druckit efter krocken."Jag hade några starköl liggandes i bilen och tog dem i väntan på bärgning" var hans förklaring.

Svensk domstol tappar återigen ansiktet inför svenska folket, hade det varit Svensson så hade han dömts för rattfylla.

Det värsta är att det här är ingen hjälp för en missbrukare.Tvärtom!

Det finns alldeles för mycket medhjälp i allt missbruk världen över, man stryker medhårs i tron att man gör gott.Verkligheten är alltid annorlunda för en missbrukare.Grönt ljus för att kunna fortsätta med sitt missbruk blir den signal som gäller både för Per Garthon och andra!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate