onsdag, mars 26, 2008

Pierre Schori drar brallan av Göran Persson

ur Svd 26 mars

Somliga påstår att vi har ett av världens bästa demokratisystem i vårt land. Faktum är att vi är det land i tex EU där makten är cementerad till partier och riksdag utan inflytande av oss medborgare på ett unikt sätt. Anne Marie Pålsson skrev ett debattinlägg på DN (25/3) där hon blottlägger detta tillstånd.Personval är tex nästan en omöjlighet i vårt land,spärren är för hög och på detta sätt så har de etablerade partierna kontrollen över vem som ska sitta i riksdagen.

När man läser Schoris minnen från Blå hallen här ovan så ställer sig frågan också, hur stort inflytande hade Göran Persson under de år han var statsminister? När man på olika punkter går igenom socialdemokraternas politik så ser man rätt snart hur den förändras på många punkter till Görans Perssons linje. Hans Israelvänliga hållning slog snart helt igenom och denna politik var skadlig för hela mellanöstern.Trots allt så hade Sten Anderssons förhandlingar med bägge sidor stort inflytande och freden var i sikte. När Sverige ensidigt tog ställning för Israel ,vilket skedde i praktiken med Persson som statsminsiter, då var det kört för Palestinierna och den fredliga linjen och Hamas tar över mer o mer.
Persson var den minister som dessutom la om Sveriges skolpolitik på ett tidigt stadium.Kommunerna fick ta över det ekonomiska ansvaret för skolorna i stort motstånd från hela lärarkåren.De visste att det skulle bli en skola på olika villkor då!
Dessutom drevs en skolreform igenom där man tex tog bort utbildningen till gymnasieingeniör.
Förbundet Sveriges Ingenjörer sa redan från början ifrån och menade att det i framtiden skulle bli stor brist på denna yrkesgrupp.Idag är vi redan där med en skriande brist på ingeniörer.
Igår beslutade regeringen att återinföra denna utbildning så snart det går.
Historien om Göran Persson kommer framöver att uppvisa mängder av dåliga beslut under hans fögderi. Han var och är en uppblåst kommunpolitiker med svada men hur det står till med gedigna kunskaper , ja det börjar vi se resultat av nu .
Det är synd om en socialdemokrati som låter sig så förblindas av en enda man så att man förde en så dålig politik för vårt land.
Frågan är om det är vettigt att en statsminister dessutom ska vara partiordförande i sitt parti,blir man inte ett slags "upplyst despot" till slut?

När det gäller de borgeliga så påstår de alltid att Persson har gjort en sak bra,"han redde upp våra finanser " !
Han redde inte upp någoting alls,det var det Svenska folket som med sina pengar redde upp det hela.Storbankerna fick oerhörda tillskott av våra pengar så de kunde fortsätta som om inget hade hänt.De har aldrig betalt tillbaka ett enda öre ,tvärtom!
Persson bedrog hela vårt folk och jag tycker att de borgeliga ska sluta att jama med Persson.
Han är en stor bluff, eller med modernt språk, han är en gambler!

2 kommentarer:

Guggenheimer sa...

Gambler,bluff,mm. skriver du om vår fd. ¨"landsfader",jag skulle vilja använda en mängd psedonymer på dom uttrycken plus några till,men väljer att inte skriva någon,utan i stället bara undra över att svenska folket bara rycker på axlarna,ja om dom nu känner till det över huvud taget.
Det har i alla fall inte skrivits mycket om det,men någonstans läste jag att vår " präktige landsfader"ordnade med det här kanonjobbet åt Anitra på ett regelvidrigt sätt.
Sverige har i Förenta Nationerna med många andra länder skrivit under dokument med föreskrifter om hur en Demokrati ska skötas ,ett litet regelverk s.a.s. där vi förbinder oss att följa dessa regler.
Enligt detta regelverk för Demokratier,så skulle tjänsten,som VD för AB Vin&Sprit,utlysts för allmänheten,dvs.du,jag,hon eller han,med rätt kompetens,skulle ha haft den möjligheten.
Jag antar att hade det gått regerätt till,så hade tjänsten tillfallit någon med bättre referenser,och som dessutom,som i övriga företag här i Sverige åxå hade varit beredd att ta ansvar för tjänsten,med allt vad det nu innebär.
Det är ju bara att gissa vad som hade hänt om VD:n för vin &sprit hade varit Raffe el Sayed,vid mutskandalen .?????
I mina ögon ser det ut som ,att han hittade den perfekta tjänsten åt henne,för att dom dessutom ska kunna hålla sig med Sörmlandsidyllen,han är ju inte direkt blyg när han dessutom sitter lite käckt å skämtar omatt han har ju en fru som har,får en hyffsad pension,ett snyggt litet avtal som kostar skattebetalarna 55 miljoner på en tioårsperiod.
Ganska hyffsat gage för att helt ansvarsbefriad sitta som VD för ett företag som langar den mest dekadenta och skadligaste drog vi har här i landet,det dör c:a 20.000 människor varje år i alkoholrelaterade orsaker,vilket annat företag hade fått sälja en produkt som på en tioårsperiod e delaktig i c:a en kvarts milion människor,helt utan ansvar,ja inte Fermenta,å Raffe el Sayed ialla fall,då hade man nog dammat av giljotinen.
Men inte Anitra inte hon sitter trygg på sin VD-stol,u.p.a. och väntar på att tio år ska gå.
Som sagt var med en huvudkudde på 55 mille,så sover hon nog gott i alla fall.
Att sen svenska domstolar petar in en hacshismånglare utan ett enda liv på sitt samvete på 10 års frihetsberövande,det är sjukt,kriminellt,absurdt,å ingen reagerar.
Sprit å öl de e ju för fan tradition,redan vikingarna spöade skiten ur folk å fä,så vadå ett kvarter till helgen,å sen slå ut tänderna på kärringen,eller sparka ihjäl nån i fyllan å villan,de e väl för fan inget å tjafsa om,det e Svensk kultur inget annat.

Tack för ordet

Guggenheimer sa...

kommentaren är den till vänster

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate