måndag, februari 11, 2008

Rosengård och stenkastning mot brandmän


Svd Rosengård och stenkastning mot brandmännen Klicka på texten så kommer du till Svd!


Min förra blogg handlade om ungdomar på tunnelbanan här i Stockholm och deras "våld" genom munnen mot sina medpassagerare.
Jag påpekade då att de andra vuxna tiger och inte hjälper till när någon (tex jag) sa ifrån.
När det gäller stenkastande ungdomar i Rosengård och andra ställen så är det i princip samma sak där,de vuxna går undan eller dessvärre vid ett flertal tillfällen så har de deltagit på ungdomarnas sida .
Rabih el Barchali fd boende i Rosengård uttrycker det som så många andra också känner:"jag lägger skulden på föräldrarna ,om de hade uppfostrat sina barn ordentligt så hade de inte hållit på med sån skit"!
Personligen så anser jag att man måste gå ett steg längre vilket jag sedan många år har förfäktat efter att ha bott i Rosengård i 6 år.Det är en felaktig politik från socialdemokratin med hjälp av vänstern.Att sätta 20.000 människor i Rosengård utan arbete och utan en vettig framtid leder fram till det vi ser idag.
Jag minns när jag arbetade på ett av stadens socialkontor och det kom in vuxna med sina småbarn som tolkar för att diskutera sitt bidrag.De skämdes så fruktansvärt över denna situation och blev på detta sätt inför sina barn reducerade till noll och intet.Vad föder inte sånt inom barn?
Att tycka synd om människor samt lägga fast en politik på en sån grund kan verka humant men i slutänden blir allt så fel.Arbete måste finnas på något sätt ,till och med konstlade arbeten för att få ut sitt bidrag är bättre än ingenting!Till och med detta har den sk arbetarrörelsen sagt nej till av något outgrundligt skäl!
Läs och begrunda dagens artikel i Svd!

1 kommentar:

Anonym sa...

LÅT OSS FÅ STOPP PÅ DE HÄR!!

Hejsan!

Självklart är det sjukt att man kastar sten på någon i huvudtaget!!
Men att det har kommit så långt att i vissa statsdelar “problemområden” går Brandkåren och ambulanser EJ in utan polis eskort…

Vad ska man göra åt detta då?

- Jo då ser man till att få in de här "Brobyggar Projektet" till dessa segregerade stadsdelarna, och ser till att förbygga dessa problemen vi har idag.

Hur jag vet att detta här "Brobyggar Projektet" gav resultat?

Jo för att jag var en ut av dessa 4st personer som jobbade för Räddningstjänsten i Malmö och representerade både vår stadsdel Rosengård och Räddningstjänsten Syd.

Vad vi gjorde de var att vi ryckte ut på larm i alla dessa områden så som Rosengård, Kroksbäck, Lindängen, Oxie, Nydala och Hermosdal. Som anses att vara problem område...

Varför gav de resultat?: För vi är ifrån förorten i detta fallet då, Rosengård! Vi känner till folket där, och får respekt ifrån dom på ett annat sätt, vi vet hur det känns att bli diskriminerd,och gå igenom bostadtrångboende och själv hamnat inom visa banor m.m. Oftas är det dessa problem som uppstår i förorterna. Och det viktigaste vertygen av alla är TILLIT och Trygghet!! Ifrån folket här ute ju..

Dagens PROBLEM bygger på 3st faktorer.

1. Myndighets problem= Vi förknippar oftas brandmännen, hur dom var i vårt hemland. Det är samma stämpling som Militären.
De va inga typer man skojade med!

2. Brandmännens Arbete= När det väl brinner någonstans, då vill vi oftas hjälpa till. Och det hindrar brandmännen ifrån att göra sitt arbete ifred. Dom har fått utbildning. Att vi stör dom i deras arbete, genom att dra i slangarna, stegen osv. Det har förekommit flera gånger. Men det förstår ju inte folket som vill bara hjälpa till. Förklara den delen.

3. Kidsen som gör de för kick skull= Sist men inte minst, vi har barnen som alltid vill hitta på bus. Ta tag i dom, prata me dom som en vän inte som en person i kläd i uniform. Visa att du förstår, att när man själv va yngre att du hittade på samma bus. Men förklara konsekvenserna. Va ett ansikte ut.


* Vi har fortfarande otroligt mycket att lära oss ifrån andra. När det både kommer till Kultur, Religion, Seder och Tänkande. Där kan vi informera Räddningstjänsten ju, och det tyckter jag att vi aldrig riktigt hann göra under den tiden vi jobbade där. För lite tid...

Men UNDER tiden vi jobbade där så förekom aldrig stenkastningen. Jag säger abosult inte att vi ska ta all äran nejnej. Men vi gjorde ett stort inverkan som både lyckades och gav RESULTAT.

När vi väl slutade under 1år och en månad. Så var fortfarande brandmännen full av frågor, och det känndes som vi aldrig fick utföra våran jobb när det kändes som allra VIKTIGAST

Vill lysa upp alla politiker och myndigheter om de här projektet, till alla dom utsatta områden där ute. Det finns en metod…
Se till att ta tag i problemen NU. Så inte Sverige blir ett Paris fall nr.2


Mvh: Emine. Aris
Tengil17@hotmail.com

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate