fredag, januari 04, 2008

Norra länken i Stockholm

Ny kostnadsberäkning är utförd för bygget av vägen mellan Norrtull och Värtan!
Nu har man lagt till 1.8 miljarder så slutsumman är beräknad till 11.6 miljarder.
110006 miljoner kronor ska plöjas ner på en vägsträcka där tex jag aldrig kommer att åka.Vi vilka har valt att leva utan bil får sannerligen betala mycket till något som vi aldrig använder.I andra länder tar man ofta ut avgifter när man vill åka på såna vägar eller broar.De som använder dessa borde stå för kostnaden också,vi har haft en socialdemokratisk syn på dessa saker vilket tydligen är svårt att utrota ur vårt samhälle.Om man nu ska ha detta synsätt så borde väl livets nödtorft vara "gratis" också, tex maten?
Eller det enda förnuftiga i dessa sammanhang, all kollektivtrafik skulle vara gratis vilket kanske medförde att man slapp att bygga vägar och tunnlar för dessa fantastiska summor.
Fega politiker regerar Sverige både i riksdagen och i städerna.Finns ingen med några visioner om att förändra samhället till ett fungerande samhälle med mindre bilar på vägarna.Vägverkets siffror över alla döda förra året säger väl sitt.Nollvision var ordet!De säger ingenting om alla skadade som kommer att kosta samhället miljarder i alla år framåt! Nå, kan vi få lite siffror över alla som kommer att tillbringa resten av livet i en rullstol!
Bilisterna gnäller alltid över sina bilskatter men de kan inte räkna .När man gör en beräkning över bilismens kostnader så är det inte bara vägbyggen som ska räknas in utan samtliga kostnader ett samhälle har för bilismen där bla. sjukhuskostnader,polis o brandkår m.m. ska räknas in.
Om vi håller oss till kostnaden för vägen här i Stockholm så inser man att dessa pengar skulle göra mer nytta till att bygga ut spårvagnsnätet som så idiotiskt togs bort !

Vi behöver inte mer bilar i Stockholm utan mindre men hur dagens politiker får ihop sitt miljösnack med att samtidigt permanenta fast bilismen med dessa byggen är för mig en gåta.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Hur skall varorna transporteras ?
Vilket pris får du på mjölken om den skall åka spårvagn ?

Undrar -"sluta gnäll bli snäll"

hogrelius sa...

Jag måste säga att du kör med lågvattenmärken som jag inte ens borde svara på! Vem tusan har sagt att mjölken inte ska köras med bil.Batteribil måhända.Du försöker inte ens diskutera vad jag säger o skriver här utan kör bara med ditt gnällsnack.

Anonym sa...

Allt är inte svart eller vitt Att gå i polemik mot allt du skriver är inte meningsfullt, Den kraften och den energin är bättre att lägga på annan plats än i en" ruta
bredvid" som ingen annan läser. Det går inte att lära gamla hundar sitta, vet vi sen gammalt. Jag vill bara göra dig uppmärksam på att negativa tankar föder nya negativa tankar. Slår liksom tillbaks på en själv. Det går åt så mycket energi att man får svårt att orka med något annat. Att bygga på det som är positivt är
hälsosammare för alla och ger kraft till förändring.
Det finns två poler som styr oss Rädsla och Kärlek.
Det styr allt vårt handlande. En människa som ger sig på omvärlden med hugg och slag är mycket rädd.
I all välmening skriver jag detta och hoppas du kan ta emot det så som menat !
God natt

hogrelius sa...

Nu blev det genast intressantare.Dina åsikter påminner om hur LO i slutet av sextiotalet anlitade en psykolog vilken skrev ihop ett studiehäfte vilket fördes ut på arbetsplatserna.Vi arbetare hade ju börjat opponera oss mot hur företagen stydes plus att vi började kämpa för fast lön istället för acord.Det var inte bra att vara negativ sas det i kursen.Det var något fel på oss som inte var nöjda med sakernas tillstånd.Sen kom den stora gruvarbetarstrejken ,då var det slutsnackat om kurser och liknande.Du har fel att man bara kan bygga ett samhälle genom att vara positiv i sina tankar.Ingen som har velat ha förändring har kunnat gå den vägen !Vad gäller biltrafiken med dess offer på över miljonen människor om året på jorden så går det inte längre att vara milt positiv!På tio år är det mer offer än några krig snart kan uppvisa!Ska vi bara vara nöjda med det?Hur många dog i helgen i vårt land?
Sen har du fel i en annan sak också:det går att lära gamla hundar att sitta bara man använder rätt metod!God Natt!

Anonym sa...

Nej du tog det inte som jag menade.
Eftersom du fokuserar på problemets tillstånd och inte på konstruktiva lösningar så fastnar du. Det ena ämnet efter det andra. Men om du tycker det är en framkomlig väg är det väl ok. Fast så där mycket har ju inte förändras sedan gruvarbetarstrejken , det kanske inte var så bra väg då heller.
Hej

hogrelius sa...

Gruvarbetarna har vi att tacka för väldigt mycket.Vi på järnbruket fick också mänadslön strax efter strejken och ute i industrin så fick de det mycket bättre o det håller i sig.Det är tyvärr inom de sk kvinnoyrkena (främst vården) som det inte har hänt något.OK USKarna fick rätt bra påslag förra året vilket de inte har fått på minst tio år när Persson satt och bromsade!Det konstruktiva med att behålla bilismen så som den är nu kan jag inte se något vettigt i.Jag har och jag för fram tanken på gratis kollektivtrafik ,hur har detta kunnat undgått dig?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate