måndag, januari 07, 2008

Ja så kom domen idag mot mördarna!

Tre års sluten ungdomsvård blev det för de fega sparkande killarna.Att sparka på en liggande Riccardo är ett brott som nästan aldrig förekom när jag växte upp. Ofta när jag ser på film från USA så ser man hur de sparkar och sparkar på liggande offer.Vissa filmer riktigt gottar sig i dessa scener.
I morse hade radions P1 intervjuer med folk som både satt på sk ungdomsvård plus personal.Det visar sig tyvärr att 80 % som har avtjänat "straff" på detta sätt återfaller till brott igen.DET är verkligt dåliga siffror som borde stämma till eftertanke.Psykologen på ett av dessa vårdhem anmärkte på att "samhället" bara släpper dem tillbaka till sin vanliga miljö kanske utan jobb osv.Rätt snart så sitter de hos polisen igen av olika skäl. Vad bör göras?
Alla dessa experter vet svaret men det finns aldrig pengar till något idag.Sossarna landet över stängde massor av ungdomsgårdar på 80 talet och det var en dum politik.Söder om Stockholm har man återigen satsat på öppna gårdar och under tex den här julen hade de inga bränder i sina skolor vilket man har haft i övermått på andra ställen.
Malmö är sedan många år skräckexempel på hur det går när man stänger igen gårdarna.Där stängde man även pensionärernas "gårdar" för att vara "rättvis"!Nu blir gammal som ung hänvisade till att hitta på egna aktiviteter och vad gäller ungdomen så har vi facit i hand.De gamla har glömts bort ,ingen är intresserad hur det gick för dem i sina bostäder.Som en fotnot kan jag nämna att Malmö innerstad har högst frekvens av självmord bland manliga pensionärer i hela riket.
Som man sår får man skörda heter det och det är bara att hålla med.

Per -Albins folkhem revs totalt ner av Göran Persson och hans regering!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate