torsdag, december 20, 2007

Rättvisa??

"En man i 20-årsåldern som åtalats för att ha kört ihjäl två män på ett övergångsställe vid Stureplan i centrala Stockholm dömdes på torsdagen till tre års fängelse av Stockholms tingsrätt, rapporterar Radio Stockholm.Han döms för vållande till annans död (grovt brott), grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och obehörigt avvikande från trafikolycksplats, (grovt brott).
Enligt förundersökningen hade mannen 1,6 promille alkohol i blodet vid tillfället, en natt i början av november i år.
Mannen har förnekat brott och hävdat att en annan, icke namngiven, person kört bilen."

Tänk er tanken att herr P sitter och super hemma,tar fram en yxa och ringer på hos grannen och när han öppnar slår han ihjäl denne plus hans hustru.
Vid den kommande rättegången så döms han för dråp och får 7 år.

Jag själv går nykter ut på stan och köper en kniv och dödar en kvinna på NK.Jag får då livstid för kvinnan visade sig vara en av regeringens ministrar.

Detta var fiktiva brott ,nu ska jag hålla mig till två brott vilka har hänt i vårt land.
I Lund för många år sedan körde en rattfull man upp på en trottoar och körde ihjäl en gravid kvinna .Både kvinnan och fostret avled,mannen fick 7 månaders fängelse.
Nästan vid exakt samma tid så blev en utländsk man överfallen av en galning på en gågata i Malmö.Han var beväpnad med en kniv och den överfallne brottades med galningen och kniven råkade under detta handgemäng att vändas mot överfallaren .Han blev dödad av sin egen kniv.
Den överfallne blev dömd till sju års fängelse!!!!!Vad sägs om denna sk rättvisa?
Jag skrev då till Olof Palme samt bifogade tidningsurklippen om bägge händelserna!
Olof P svarade med ett personligt svar till mig där han förfasade sig över dessa konstiga regler samt lovade att man skulle ta upp detta till behandling för att få till stånd en lagändring.

Som ni ser så har inget hänt på denna front.Killen på Stureplan fick tre år för två unga människors liv! Sköter han sig så är han snart ute!
En lastbilschaffis nere i Skåne körde ihjäl 5 människor samt fick fyra år och 7 månader.
Detta är inte rimliga domar,de döda kommer inte tillbaka men de anhöriga finns kvar.Om Anna Linds liv var värt en dom på livstid så vad borde då domen vara på en kille som har två mäniskors liv på sitt samvete?Eller fem liv?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate